Lauantaina olin kuuntelemassa Etsintäkurssin teoriaosuutta. Ajattelin että tietojen päivittäminen olisi tarpeellista kun edellinen kurssi on käyty 2000, mutta eipä tuolla kyllä kovin paljon uutta tullut. Kurssin lounastauolla ahkera koiranohjaaja tietenkin treenasi koiriaan, eli ajelin poliisilaitokselta raunikselle ja tein ensin Rimpulalle asfalttijälkeä sitten Vinhan kanssa tottista.

Tallasin, tai siis kyykin ja suihkutin   kaksi jälkeä. Ensimmäinen jälki oli suora ja meni sivutuulessa vaikka yritys oli kyllä tehdä se myötätuuleen. Jäljellä pituutta 20 metriä, namit noin 20 sentin välein ja matkalla pätkittäin hiekkaa asfaltin päällä. Vesivana vielä melko voimakas. Toisessa jäljessä vesi ja namit kuten ekassa, mutta tein jälkeen kaksi kulmaa, se oli siis kulmikkaan ässän muotoinen. Riemulla oli autosta tullessa normaalisti vauhtia ja se veti jäljelle, mutta siihen päästyää rauhoittui heti ja söi yli 80 prosenttia nameista. Se eteni tasaisesti ja pidin tasaisen "tuntuman" liinassa, hiekkakohdat meni kuten asfalttikin. Kulmajäljellä Riemu meni ekasta kulmasta yli noin puoli koiranmittaa, kääntyi ja jatkoi sitten jälkeä oikeaan suuntaan kun seisoin lähellä kulmaa koiran taakse jääneiden parin namin päällä. Ilman mun avustusta olisi voinut lähteä takajälkeä. Tokassa kulmassa Riemu ymmärsi jo jutun juonen ja se meni todella kauniisti.

Vinhan kanssa kentällä seuraamista ja liikkeestä maahanmenoa. Lyhyt iloinen treeni. Tein ensin kokeenomaisen seuraamisen ilman välipalkkoja (ja ilman henkilöryhmää tietysti), palkkasin siitä pallolla. Sitten maahanmenoja läheltä, niistäkin pallo palkaksi. Ei tehnyt virheitä, eli kyynärät meni kyllä maahan vaikka kierroksia olikin runsaasti

Sitten takaisin kurssille, ja kurssin jälkeen tehtiin tyttöjen kanssa kaupunkilenkki iltalenkiksi. Rimpula kaahotti jälleen alkumatkan, mutta lopusta kulki jo hienosti. Se alkaa tajuta myös tien oikeassa reunassa kulkemista, eli pysyy oikealla puolella eikä tunge mun eteen.