Torstaina Kannuksessa totesin että Vinha edelleen valuu perääni kun liikkeestä seisominen tehdään juoksusta, joten eilen treenattiinkin sitten liikkeestä seisomista hyödyntäen räjähtävää lähtöä. Pysäytin Vinhan top-käskyllä seisomaan, pudotin kädessäni olleen pallon narusta ja mikäli V pysyi paikallaan se sai singota pallon perään. Vinha ei meinannut ensin malttaa ja tajuta homman juonta, mutta muutaman pallon poistumisen jälkeen se keksi mikä on pelin henki ja malttoi pääsääntöisesti pysyä hienosti pysähdysjalansijoillaan. Lopuksi tehtiin jo juoksuseuruusta ja edelleen V malttoi olla valumatta perään. Lukuisten seisomisten perään tein sitten liikkeestä istumista ja maahanmenoa vuorotellen. Yksi maahanmeno jäi seisomiseksi, siitä hetken penalty tauko, ja yhdestä maahanmenosta Vinha ennakoi luoksetulon (!!) Viimeiset maahanmenot oli tosi nopeita, niistä palkkailin pallolla.

Riemulle sain Ollilta torstaina seuraamisen poikittamiseen oman neuvoni: Tee parin askeleen seuraamista ja palkkaa aina pysähdyksessä kun koira on sivulla suorassa. Olenkohan ehkä sata kertaa neuvonut tätä muille ja tehnyt tosi paljon Vinhankin kanssa, mutta kuinka nyt ei ole tullut Riemun kohdalla mieleen... No, syynä on osin ollut se että Riillä on tupannut kontakti putoilemaan kahdella ekalla askeleella, mutta kun sillä on virettä riittävästi pysyy kontakti hyvin. Tehtiin 10-15 toistoa 2 askeleen seuraamisia, naksu liikkeestä oikeassa paikassa juuri ennen pysähdystä, palkka niin että koira istuu suorassa sivulla. Alkuun vähän edessä hämmentämistä, mutta sitten meni hyvin.

Myöhemmin illalla Riemun kanssa rullatreeniä sisällä. 2x11 toistoa, etäisyys reilu metri (sen mitä eteinen antaa myöten) eikä Riemu tehnyt kuin 3-4 virhettä. Isäntä piti kosketuskepin niin että se oli tarjolla ennen rullaa, tämä tietysti helpotti Riemun valintaa. Tänään täytyy vaikeuttaa siirtämällä keppi ja rulla vierekkäin.