Blogissa taitaa olla tälle keväälle kirjattuna vain helmikuun yhden hakutreenit. Niiden jälkeen on ehditty Riemuttimen kanssa kolmiin treeneihin.

Maaliskuussa treenattiin Pahojen kanssa armeijansuoralla. Rimpulle 6 maalihenkeä, näytettiin kaksi haamua peräkkäin, lähetin, maalihenki palkkasi näytöllä ja kuljetti eteenpäin, kutsuin ja lähetin suoraan toiselle. Pistot olivat sen verran varmoja että kaikkia haamuja ei mielestäni kuitenkaan tarvittu, ja kahdelle vikalle jätinkin haamut näyttämättä, risteilytin vain seuraavalle kun Riemu tuli edelliseltä näytöltä. Hiukan pukkasi kiireellä pois maalihengiltä palkan saatuaan ja ekassa lähetyksessä pääsi pieni vinkaisu.

Huhtikuun ekana viikonloppuna meillä oli LRPK:laisten kanssa peko-treeniviikonloppu Vattajan ampuma- ja harjoitusalueella. Osui aivan loistavat kelit ja oli todella hieno viikonloppu! Meidän ryhmä treenasi lauantaina aamupäivällä hakua. Etsimme paikan jossa saatiin vähän korkeusvaihtelua dyyneillä, mutta aika helppo rata oli silti. Näytettiin nyt Riemulle 4 maalihengen haamua kerralla, ja sitten lopuksi vielä kaksi haamua. Pistot oli suoria ja yliheitot onnistui. Ekalta maalihengeltä taisi kirmata mun luokse heti syötyään, muilla kuljetus onnistui. Kaksi aivan vierasta maalihenkeä, Ida ja Mia Vaasasta. Muuten todella hyvin onnistunut treeni, mutta pikkuisen liikaa kierroksia. Nuo haamut nostattaa koiraa tosi paljon.

Tänään sitten taas Pahojen kanssa, nyt Vattajantien varressa aivan uudella alueella. Keskilinja kulki dyynien välissä notkossa, vasemmalle puolelle oli nousu ja loiva lasku, loppuosa hakkuuta. Oikealle jyrkempi nousu, notko ja toinen nousu. Kaikki maalihenget oli valmiita, ei mitään apuja. Ensin vasen etukulma, sitten vajaassa 50 m oikealla, 100 m vasemmalla umpipiilossa, tyhjä oikealle, 150 m vasemmalla ja 200 m oikealla. Kaikki löytyi yhdellä pistolla, pistot oli suht suoria ja Riemu eteni riittävän syvälle. Tyhjällä se ei kuitenkaan työskennellyt eteenpäin vaan palasi pistolta lähetyspaikkaan enkä saanut tehtyä yliheittoa. Tuuli keskilinjan suuntaisesti lopusta alkuun, ja kaikki lähetykset tein niin että kun Riemu juoksee 40 - 50 metriin sen pitäisi saada edestäpäin haju. Maastonvaihtelun takia en tosin tietysti nähnyt miten se meni. Pitäisi jatkossa tehdä samantyyppinen treeni, mutta niin että en mene näytöille. Nyt otin ekalla näytöllä hallintaan ja palkkasin itse, muilla maalihenget palkkasi kun annoin luvan. Umpipiilolla Riemu oli jonkin aikaa tsekkaillut piiloa ja etsinyt reiän josta sai nenän sisälle ennenkuin otti rullan. Tyhjällä ei mitään valeilmasuongelmia. Menipäs se hyvin, vielä kun saisi tuon työskentelyn eteenpäin myös tyhjillä. Ja tyhjät piilot pitäisi myös saada siirrettyä partioinnista hakuradalle.