Uutisissa näytettiin Tapaninpäivän melontaretkeläisiä ja mekin otettiin Riemun kanssa tänään hyöty irti märästä ja lumettomasta joulusta. Tallasin Riemulle jäljen aamulenkin varteen. Jätin Riemun isännälle suunnittelemani janan alkuun ja se sai katsella kun lähdin kävelemään jälkeä, janan kohdalla vähän huutelin sitä nimeltä. Tarkoitus oli houkutella Riemua irtoamaan janalla suoraan vähän pidemmälle kuin se normaali 5 metriä... ;)

Vajaan kahden tunnin päästä tultiin janan alkuun ja Riemulla oli selvästi vielä muistikuva ym. houkuttelusta. Rauhoitin sen istumaan janalle ja kun lähetin se irtosi kauemmaksi kuin aikaisemmin, mutta sai kuitenkin hajun jäljestä jo 5 metriä ennen ja kaarsi metsään liian aikaisin (no, tämä on tietty tulkinnanvarainen juttu, mutta kokeissa tästä menee pisteitä). En päästänyt etenemään ja Riemu palasi janalle, lähetin uudelleen ja nyt se nosti jäljen, tarkisti takajälkeä vajaan liinanmitan ja kääntyi sitten itsenäisesti ja hienosti oikeaan suuntaan :D Harmi vaan että samalla se kiersi katajapuskan joten mun oli pakko päästää liinasta irti sillä en tosiaan halunnut pysäyttää sitä kun se oli juuri tehnyt oikean itsenäisen ratkaisun jäljen suunnan suhteen. Niimpä ekat 150 metriä juostiin jälleen kilpaa ja ohitettiin noi 80 m janalta ollut eka keppi... Sitten uskalsin kutsua Riemua takaisin, otin liinasta ja jatkettiin matkaa.

Jäljellä oli siis ikää vajaa 2 h ja jälleen useita kulmia joista osa mentiin tarkasti, osassa vähän yli ja sitten itsenäisesti takaisin ja jäljelle. Ekaa lukuunottamatta kaikki muut kepit nousi, vauhtia oli ja välillä mentiin vähän sivussa mutta pysyttiin jäljellä. Kaksi kertaa toppasin Riemun kun oli varma että se menee jäljen sivussa ja se palasi silloin takaisin jäljen päälle. Suurimmaksi vaikeudeksi arvioin etukäteen jäljen pohjan joka näytti olevan täynnä peuran tai hirven makauksia ja sorkanjälkiä, mutta kertaakaan Riemu ei mielestäni jäljestänyt muuta kuin minun jälkeäni. Yksittäinen vaikea paikka oli juuri ennen polkua tehty kulma. Riemu meni kulmasta yli, mutta vain noin 5 metriä. Tarkisti pätkän polkua ja palasi sitten takaisin jäljelle, toivottavasti polulla oli mennyt joku ja saatiin harhaharjoitus :D