Eilen taas Pahojen tokovuorolla Kannuksessa. Vikalla vuorolla oli paikalla vain neljä koirakkoa, yksi niistä meidän "suosikki" flätti, joka edellisissä treeneissä rynnisti ahdistelemaan Vinhaa ihan puun takaa kesken meidän ruututreenin Se ei oikeasti tullut pahalla, mutta viime syksynä tapahtuneiden sakemannin (uros) ja 2xtanskandogin (uros) hyökkäysten jälkeen me pelätään Vinhan kanssa molemmat yhtä paljon kohti tulevia koiria. Onneksi olen nyt tajunnut tämän niin että pystyn käsittelemään asian omalta osaltani, Vinhan kanssa asian työstäminen on vähän työläämpää kun asuu tuolla huitulan persikassa. Mun on myös entistä vaikeampi katsoa miten koulutus perustuu pelkästään vallankäyttöön ja alistamiseen, ts. tottelet tai sattuu ja tottelet. Tekee mieli huutaa että kun kerran saat pitää sen koiran terveenä luonasi niin opettele saatana kouluttamaan tai anna sen olla. Voiko TK1-, tai mikä tahansta TVA- tai KVA-titteli olla sen arvoinen että koira ansaitsee pahoinpitelyä?

No, näissä aatoksissa siis aloittelin treeniä ja sanomattakin selvää että niin minä kuin koirakin oltiin vähän kireitä. Menin alkuun ketteryystelineille koska halusin pysyä mahdollisimman kaukana tuosta flätistä. Tynnyrisilta on aina ollut Vinhalle vähän vaikea, ja Dogness-hallin silta on vielä erityisen kiikkerä. Alkuun V ei halunnut sillalle ja sitten saatiin aikaiseksi vähän tärinää. Mutta pienen avustamisen ja keskittymisen jälkeen kuitenkin ihan ok. Sen verran jännitystä kuitenkin jäi päälle ettei superliukkaasta muovisesta putkesta tullut mitään. Tehtiin sitten pari kertaa hallissa oleva musta agilityputki. Pelastuskoirien ketteryyskokeesta tekee haasteellisen se että telineet on niin erilaisia eri kentillä. K-PPK:n telineet rauniksella esim. on Vinhalle ihan lasten leikkiä näiden Kannuksen telineiden rinnalla. Samoin Lapuan telineet oli kohtuu helppoja. Pitäisi päästä treenaamaan paljon erilaisia telineitä.

Sitten seuraamista, juoksu on parantunut, mutta mun ei passaa pitää siinäkään paljon vauhtia. Perään otin sitten ruutua, oli vähän tyhmää kyllä, olisi pitänyt käyttää koira ensin ulkona rauhoittumassa. Mutta ruutu meni hyvin, venytin etäisyyttä noin 5 metriin. Tuo Kannuksen hallin lattiaan teipattu ruutu on Vinhalle helpompi kuin Killan leveä ja paksu ruutunauha. Ilmeisesti se käy selkeämmin kohteeksi kuin ohut maalarinteippi, joten Killan hallissa V tarjoaa etäisyyden kasvaessa helposti ruudun etureunan päällä seisomista. Sitten tauko ja tunnarikapulan noutoa. Etäisyyttä 4 metriä, jätin koiran istumaan ja vein kapulan. Meni aika hienosti, 10 toistolla Vinha pudotti kerran mutta ei purrut oikeastaan ollenkaan . Sitten paikkaistuminen, ok. Lopuksi lyhyeltä matkalta lähetyksiä pöydille. Käytin kahta pöytää, jätin koiran seisomaan itseni ja pöytien väliin ja lähettelin siitä vuoroin oikealle ja vasemmalle. Vinhalle oli joitakin kertoja epäselvää se mihin vasemmalla tai oikealla pitää mennä  sillä se lähtee, kuten nomessa on opetettu, suoraan oikealle tai vasemmalle ja peke:ssähän pöydät on takaviistossa. Mun pitäisi siis lähettää sinne takaviistoon eikä suoraan... Mutta senpä tajuan vasta nyt...  No ehkä muistan sitten seuraavalla kerralla. Kannuksen pöydät on muista telineistä poiketen helppoja sillä niissä on päällä kumimatto eikä koira luista yli vaikka tulisi vauhdillakin. Vinha tosin näytti muistavan viime syksyltä että vauhtia pitää vähän himmata ennenkuin hyppää pöydälle.