Tänään oli siitä poikkeuksellinen treenipäivä että suunnittelin enemmän kuin treenasin ja treenasin eniten Voiman kanssa. Yleensä tulee keskityttyä Riemuun, tehtyä jotain Vinhan kanssa ja sitten jotain "aktivointia" Voimalle. Tänään aloitin Voimasta siksi että likkojen kanssa oli tarkoitus tehdä hajuerottelua ja ne odottivat jo ruokaa, eli niillä oli vähän liikaa kierroksia. Ja lopputulema olikin se että Voiman viime kerralla tyssännyt noutotreeni otti ison harppauksen eteenpäin jolloin innostuin tekemään sen kanssa aika paljon toistoja ja aikaakin meni suunniteltua enemmän. Tavoitteena Voiman kanssa ei ole "tokonouto", vaan käytännöllisempi versio jossa koira vihjeestä toimittaa jonkin esineen käteeni. Ennenkuin homma näytti tyssäävän liian suuren kriteerinnoston aiheuttamaan hämmennykseen koirassa, sillä oli selvästi jo jotain ajatusta tähdätä kapulalla käteeni. Tänään se tajusi selvästi mitä haluan ja muutaman kerran oikein tuuppasi kapulaa käteeni  Taitava poika  Videoklipissä Voima nostaa kapulaa vielä ihan läheltäni, tämän jälkeen tein vielä n. 10 toistoa niin että laitoin kapulan noin metrin päähän itsestäni.

http://youtu.be/18lCxtsZE5k

Vinhan kanssa testasin alustan käyttöä kaukojen opettamisessa. Olen videoinut muutaman kaukokäskytreenin ja totuus on että sillä on väärä tekniikka. Se tekee muut vaihdot niin että etutassut pysyvät paikallaan, mutta seisomasta istumaan se peruuttaa etujalat takajaloille ja maahan mennessä "heittää" etujalat eteen. Nämä kaksi pitäisi siis korjata. Muutenkin haluan Riemua ajatellen testata jotain toimivaa tapaa kaukojen opettamisessa, ja pohdinnan jälkeen päädyin siis alustaan. Ensimmäinen haaste oli (ja on edelleen) saada Vinha istumaan niin että etujalat pysyvät alustalla. Tämä olikin tosi vaikeaa. Tavoistani poiketen (toivottavasti) käytin yhtä aikaa kahta kohdetta ja houkuttelua sekaisin enkä tietenkään saanut mitään järkevää aikaiseksi. Sitten keräsin itseni ja aloin toistaa tätä: Vinhalla etujalat alustalla, vihje istu jolloin se istui "väärällä" tekniikalla ja siirsi etujalat pois alustalta, kun peppu oli maassa sanoin naksun sijaan tassu jolloin V nousi ja laittoi tassut alustalle, tästä naksu ja palkka. Tätä n. 3 toistoa ja Vinhalla alkoi selvästi "surrata" päässä. Se vain tuijotti minua etujalat alustalla eikä istunut vaikka sanoin istu, kunnes lopulta istui niin että etutassut pysyivät alustalla. Wow! Kahden onnistuneen istumisen jälkeen lopetin, katsotaan miten homma huomenna menee. Jännä huomio oli että treenin jälkeen Vinha oli aika turhautunut ja kierroksilla, aika poikkeuksellista sille nykyisin sisätreenien jälkeen. Sen siitä saa kun suurin osa treenistä on pelkkää hämmentämistä. Toivottavasti lopun onnistumiset jäivät kuitenkin koiralle mieleen.

Riemu treenasi vähän pk-noutoa eli kapulan tuomista läheltä luovutusasentoon. Se kävi kuitenkin ruokaa odottaessa pikkuisen liikaa kierroksilla ja tuppasi puremaan kapulaa. Pureminen loppuu kyllä heti kun se istuu eteen ja ottaa katsekontaktin, mutta sitä edeltävää hämmntäminen ei vähentynyt. Lisäksi tehtiin paikkamakuu. Häiriöinä muiden koirien ruokkiminen.