... sitä on väännetty, mutta on tuntunut että edistystä ei ole tapahtunut. Eilen tulin ajatelleeksi, että jos eteneminen tyssää vaikka palkkiot on ok, olen joko nostanut kiteeriä liian nopeasti tai jäänyt jumiin. Ja kun mietin lisää totesin jääneeni junnaamaan. Olen aiemmin jo liittänyt käskyn, mutta kun Riemu on tehnyt virheitä olen palannut siihen että sanon ota ja tänne. Niinpä sitten otin Riemu sivulle, laitoin kapulan parin metrin päähän ja sanoin nouda. Riemu lähti kapulalle ja jäi miettimään. Otin kapulan ylös, Riemun uudelleen sivulle ja uusiksi kapula maahan + nouda. Ja nyt kapula tuli hienosti oikeaan paikkaan. Tehtiin sitten jokunen toisto. Välillä sanoin kiitos ja palkkasin irrotuksen jälkeen, mutta välillä aloinkin kehua kun Riemu istui oikeassa paikassa kapulan kanssa. Silittelin, ihastelin ja kehuin "suureen ääneen" ja lopuksi sanoin uudelleen nouda ja palkkasin makupalalla irrotuksesta. Hassu pikkumusta on kyllä tosi paljon palkattavissa ihan kehuilla ja silittelyillä.

Tänään tehtiin pikaisesti pihalla Vinhan kanssa tarkkuusruutua. Se ei millään meinaa malttaa pysyä ruudussa, joka toki on vähän huono kun olen tallannut sen pihalle jolla on muitakin jälkiä. Myös hajujen selvittely loppuun asti vaatii kovasti malttia, terveellistä treeniä Vinhalle. Se on tänään ollut levossa ja poissa lenkeiltä sillä se ontuu jälkeen oikeaa etujalkaa.

Riemun kanssa tein jälkikeppien ilmasua. Ensin ruudusta, sitten lyhyeltä "jäljeltä" lumisella pihalla. Riemu ei joka kerta malta lähteä heti palautamaan kun se on löytänyt kepin, mutta homma parani selvästi loppua kohti.