Eilen eli keskiviikkona oltiin taas kokeilemassa. Alunperin olin päättänyt olla töissä oman seuran kisoissa, mutta kun kokeeseen ei ollut juuri tulijoita lähdin kisaamaan. Kakkosluokassa vielä, voittaja saa odottaa että saadaan tottis paremmalle mallille. Kokeessa oli meidän lisäksi vain kolme alokasluokan koiraa joten jouduinkin radalle ensimmäisenä. Tähän nähden Vinha teki aluksi kohtuu suoria ja syviä pistoja ja tarkisti etukulmat melko mallikkaasti, mutta muuten maasto oli kyllä ehkä kauhein kisakokemukseni haussa. No, ehkä eka PEHA-koe kaoottisuudellaan veti melkein vertoja tälle...

Alue oli suurelta osin sellaista pusikkoa ettei koiraa juuri nähnyt eikä ilmeisesti mun huutelut sitten puolestaan kantaneet Vinhan korviin sillä neiti paineli pitkin maita ja mantuja ihan omiin nimiinsä. Tuohon malliin se ei ole vetänyt ihan hetkeen treeneissäkään, se on tullut tyhjiltä jopa ihan kivasti pois jossei ole saanut hajua. Keskilinjaa V ei sentään ylittänyt, ei ainakaan niin että minä tai tuomari olisimme sen huomanneet... Vinha tuntui viipyvän tyhjillä pistoilla ikuisuuden, pisimmällä reissulla se oli luonnollisesti käynyt puljaamassa ojassa sillä aikaa kun minä odottelin hermot riekaleina keskilinjalla koska reipas noutaja suvaitsisi tulla ja mietin mistähän kohtaa aluetta se mahtaa putkahtaa esille... Arghhh!!! Ensimmäinen ukko nousi vasemmasta takakulmasta 50 metrin kohdalta lähetetyllä pistolla. Juoksumatkaa siis tuli ja aikaa kului. Myöhemmin selvisi että V oli käynyt tarkistamassa maalimiehen paikan kahdesti ja ilmeisesti uinut ojassa siinä välissä, joten tällä pistolla meni myös rutkasti aikaa ja ohjaajan hermoja. Sitten juutuin hakemaan tyhjää alueen keskelle niin että koira otti jo tyhjästä rullan suuhun ja aikaa oli mennyt 10 minuuttia kun kaksi ukkoa oli vielä metsässä. Viimeiset kaksi maalihenkeä nousi sitten kahdella vikalla pistolla vasemmalle alueen puolivälistä ja takakulmasta. Ilmaisuissa ei vikaa vaikka V joutui tulemaan keskilinjaa porukan läpi mun luokse jne. Huoh. Hausta yhteensä 158 pistettä, ilmasuista 9 (moikkasi maalihenkeä)-10-10. Työskentelystä Kallio miinusti 11 pistettä, eli huonoimmat työskentelypisteet ikinä.

Esineruutu meni sitten paremmin. Kahdella lähetyksellä kaksi esinettä, lähetin oikeasta kulmasta enkä liikkunut itse ollenkaan, tuuli tuli melko suoraan vasemmalta sivurajalta joten koiran oli helppo saada haju. Ekalla esineellä V mietti ja ilmeisesti haisteli ympärilleen esine suussa ennenkuin lähti palauttamaan joten siitä meni -1 piste, toisessa ei moittimista, 29 p Mun mielestä V tosin vähän mutusteli esineitä palautuksessa, se osaa pitää ne paremminkin.

Ja sitten se tottis. Riittäisipä pk-kokeissakin yksi tottis kaudessa kuten peko-kokeissa... Seuraaminen kohtuullista, eka pätkä paikoin jopa hyvää, ei lämmennyt laukauksista, mutta L tosi huono ja henkilöryhmässä meni haistelemaan Saijaa. Pitäisi vissiin päästä joskus harjoittelemaan ihan kunnollista henkilöryhmääkin sillä sama virhe tuli jälkikokeessa. Istuminen ok, olin hidastanut vauhtia käskyä antaessani, maahanmeno täysin nollille, Vinha ei jälleen osaa mennä maahan ja nyt oli vielä kävellyt perääni. En ymmärrä mitä tähän liikkeeseen aina välillä tulee. Seisomisessa ei moitittavaa. Ja sitten se nouto, meidän "varma" liike. Vinha lähti kyllä ihan rivakasti mutta takaisin tullessa jäi haistelemaan maata!!! Haisteli ja haisteli ja pudotti kapulan niin että jouduin käskyttämään uudelleen ja sittenkin tuli miten sattuu. En ymmärrä miten se noin paineistui, eihän tuossa muusta voi olla kyse. Hyppynoudon kohdalla oli jo itse ihan paniikissa, mutta se meni paremmin, helmasynti eli kosketukset kyllä mennen tullen, Vinha tuppaa roikuttamaan jalkoja hypätessä. A-este muuten ok mutta jäi taas luovutuksessa seisomaan. Eteenmenossa edisti seuraamisessa, lähti ja eteni hyvin, ohjaaja malttoi kerrankin odottaa tuomarin käskyn ja sitten V meni hitaasti maahan. Paikkamakuu erinomainen. Tottiksesta 76 pistettä, yhteensä 263 pistettä, HK2 ja II-tulos.

Taidan ruveta kokeilemaan sitä Tinin ämpäritreeniä laatikkopistojen opettamiseksi. Josko sitä hinkkaisi pellolla nyt kun tuorerehu on tehty ja heinä on vielä matalaa. Ja mietin vakavasti maahanmenon opettamista kokonaan uudelleen. Se on ainoa liike jonka olen opettanut puhtaasti makupalalla houkutellen eikä siitä ole koskaan tullut hyvää. Ja aina kun yritän tehdä sitä juoksusta käy kuten nyt että V ei yhtäkkiä osaa koko liikettä ollenkaan. Tuosta seisomisestakin sain paljon paremman kun tein kokonaan uusiksi peruuttamisen kautta.