Kesäkuun alussa tehtiin jälleen jälkiä ja niille harhoja Houraatissa, nyt Jaanan, Eijan ja Mikan kanssa. Jaana teki Riemun jäljen, pituutta sillä oli n. 700 m, esineitä ja keppejä, suopursupätkä, kaksi hiekkatien ylitystä ja harha. Jäljennosto janalta ja koitin nyt lisätä suoruutta janalla etenemiseen niin että kävimme Riemun kanssa "hakemassa hajun" jäljeltä, palasimme janan alkuun ja lähetin koiran. Janalle lähtö oli jälleen singahdus, en tiedä etenikö tuo suorempaan vai ei. Jälki nousi hyvin, koiranmitan tai kaksi tarkisti takajälkeä ja sitten lähti etenemään. Eka keppi oli aika alussa ja nousi ja jäljen alkupätkä mentiin tarkasti. Ojan ylityksen jälkeen suopursukkoon menoa piti pohtia ja Riemu teki kaksi pientä lenkkiä jäljellä ennenkuin jatkoi suoraan suopursukkoon. Sen jälkeen vauhti kasvoi vähän liikaa, ja yksi keppi jäi. Harha tuli aika pian tienylityksen jälkeen ja Riemu yritti jälleen vaihtaa harhalle, mutta taipui kuitenkin nopeammin jatkamaan oikeaa jälkeä kuin ekalla kerralla. Loppumatkasta Riemu meni edelleen turhan korkealla nenällä, mutta nosti kuitenkin esineet ja viimeisenä olleen kepin.

Seuraavan jäljen tein itse lauantaina 7.6. suht vilkkaasti käytetyn ulkoilualueen reuna-alueelle. Pituutta 1 km, alustana kuiva mäntymetsä ja kuiva/hiekkainen heinikko, kolme kävelytien/pururadan ylitystä. Tallasin jäljen aamulla märkään metsään ennen ysiä, ja ehdin ajamaan sen ylitoimittuani BH-kokeen eli jälki vanheni 4 reilu tuntia Tänä aikana ilma oli lämmennyt ja maa kuivunut tuulessa ja auringonpaisteessa. Lähdin nostamaan jälkeä noin 50 m matkalta asfalttipyörätien reunaa ja Riemu tutki kyllä jotain jälkiä, mutta "oikean" jäljen kohdalla meni ihan suvereenisti yli. Kymmenen metrin päästä palattiin takaisinpäin hivenen metsän puolella jolloin jälki nousi. Ehkä tuossa kelissä jälki häviää kovalta pinnalta niin nopeasti ettei se enää selvästi haissut Riemun nenään. Jälleen alkumatkasta mentiin aika tiiviisti jäljen päällä, järkevää vauhtia ja eka keppi löytyi, mutta ennen ensimmäistä pururadan ylitystä ajauduttiin jäljestä sivuun ja Riemu hämmensi aika lailla ennenkuin saatiin jälki taas ylös. Riemu jatkoi jälleen melko korkealla nenällä ja ehkä kulkuväyliltä tuleet hajut häiritsi sitä tai sitten metsässä oli liikkunut muitakin kuin minä mikä on hyvin mahdollista. Liian väljällä tyylillä mentiin ja yksi keppi jäi kokonaan huomaamatta vaikka olin krepannut kepit. Noin 800 m jälkeen Riemu oli aivan poikki, varmaankin lämmin keli ja pitkä autossa odottelu sekä 0-koirana toimiminen BH-kokeessa niin tottiksessa kuin kaupungissakin olivat vieneet liikaa mehuja. Ajauduttiin jäljestä sivuun  noin 5 m ja Riemu läähätti pitkään ennenkuin lähti jatkamaan jälkeä. Viimeisen tienylityksen jälkeinen keppi jäi mutta lopuksi saatiin kuitenkin viimeinen keppi ylös. Selvästi vaikeiden paikkojen jälkeen tuppaavat kepit jäämään metsään. Tähän pitänee jossain vaiheessa keskittyä.

Maanantaina 9.6. tein pellolle vajaa 100 m keppijäljen jolla 10 keppiä, jälki vanheni 1,5 tuntia. Myötätuuleen mentiin tarkasti ja hienosti, sivuutuulessa sivussa ja vähän pyörien ja yhdestä kepistä yli ja sivutuulesta vastatuuleen kääntyvässä kulmassa reippaasti yli. Suurta hämmennystä kulmassa, minä hermostuin, ja Riemu etsi jälkeä pitkään kulman "väärältä puolelta". Huoh. Kun jälki jälleen nousi löytyi sitten taas kepitkin.

Seuraavana tiistaina tehtiin jäljet Merjan kanssa jälleen Houraatiin. Riemun jälki oli vajaa 1 km pitkä ja vanheni noin 2 tuntia. Keppejä yhteensä 10 eli tosi tiheästi. Jäljennosto janalta. Riemu eteni vajaan liinanmitan, teki lenkin oikealle, palasi janalle ja jatkoi suoraan kun sanoin uudelleen "jälki" jolloin jälki löytyi edestä. Pieni tarkistus ja varmasti oikeaan suuntaan jälkeä. Eka keppi löytyi, ja yhteensä saatiin ylös 7 keppiä. Jäljestys ei ollut mielestäni liian vauhdikasta eikä haahuiltu missään, mutta jossain kohti on menty jäljen vieressä kun 3 keppiä kerran jäi.

Nyt tätä kirjoittaessa tulee mieleen pitäisikö noiden keppien osalta testata tiheästi "kepietettyjen" jälkien kuuria. Josko motivaatio etsiä niitä paranisi kun niiltä aina tulee super palkka. Mutta jos syy siihen että kepit ei nouse on pelkästää se että mennään jäljen vieressä niin eipä tuo auttane.