Viikonlopun kyläilin Riemun kanssa Kirkkonummella ja perjantaina treenattiin Elfalla rakennusetsintää ja hallittavuutta. Aloitettiin vaihteeksi etsintätreenillä, Riemu oli neljästä koirasta viimeisenä. Piilot printteripaperilavasokkelo, trukin ohjaamo ja korkea roskis jossa kansi hiukan raollaan. Roskis oli varaston kauimmassa päädyssä, mutta sieltä tuli ilmeisesti haju käytävää pitkin varaston takaosaan, josta aloitimme, sillä sekä Fido että Riemu ottivat roskiksen ekana. Riemulle oli jätetty pino siirtolavoja roskiksen viereen jotta se voisi halutessaan kiivetä kurkkaamaan kannen raosta sisälle. Sillä on ollut vähän ongelmia ottaa rullaa kun maalihenki tai haju tulee korkealta, ja se mietti pitkään nytkin. Se kiersi roskiksen ympärillä vähän kauempana, haisteli välillä roskista ja selvästi jo paikallisti hajun tulevan kannen raosta, mutta ei millään ottanut rullaa. Ja kun lopulta otti, ei tuonu sitä perille saakka. Parin yrityksen jälkeen annoin periksi ja hyväksyin ilmasun vaikka Riemu pudotti rullan aivan liian kaukana. Seuraavaksi paikallistettiin printteripapereiden takana ollut Petri, paikallistaminen kävi helposti, mutta ilmasu oli taas huono. Trukista paikallistaminen oli vaikeinta ja sieltä myös ilmasu oli, jos mahdollista, vielä huonompi. Riemu ei meinannut ottaa rullaa ollenkaan ja pudotti sen liian aikaisin. Tehtiin sitten perään muutama ilmasutreeni ihan läheltä, meni jotenkuten oikein kun odotin tarpeeksi monta toistoa.

Lisää ilmasutreeniä Marjutin pihalla lauantaina. Alkuun Riemu ei jälleen aikonut ottaa rullaa ollenkaan, mutta lopulta saatiin jokunen onnistunut toisto, joissa se malttoi pitää rullan suussa kunnes sanoin kiitos. Olen liikaa hyväksynyt "sinnepäin" rullan tuomista kun treenit on kaupunigssa olleet muuten hankalia, ja nyt sitten korjataan satoa ihan kirjaimellisesti...

Korjaamista jatkettiin maanantaina ja keskiviikkona kotipihassa. Alkuun pelkkää ketjua lyhyeltä etäisyydeltä. Tiedän, pitäisi tehdä pelkkää rullantuomispalasta, mutta Riemulle paras palkka on päästä näytölle, jos se saa palkan minulta se alkaa huonontaa. Aika sekavasti saatiin onnistumisia ja epäonnistumisia. Kriteerinä on että koiran pitää kääntyä sivulle ja rullasta ei saa irrottaa ennenkuin sanon kiitos. Yllättävän haasteellista kun omat reaktiot on tultava nopeasti ja koira tietysti reagoi vielä nopeammin... Jos Riemu pudotti rullan liian aikaisin en lähettänyt sitä heti uusiksi, vaan kävelin takaisin lähetyspaikkaan jotta tuli pieni tauko. Riemuttimella on tapana ketjuttaa asioita vähän liiankin nopeasti.

Keskiviikkona teimme ensin jälleen pari perusilmasua pihalla. Aika pian näki että on syytä vaikeuttaa tehtävää. Lopuksi isäntä olikin sitten eri piiloissa neljä kertaa ja homma toimi aivan priimasti. Ainoa virhe oli että ekalla löydöllä Riemu meinasi lähteä näytölle jo "kiitos"-sanalla. Tokalla ja kolmannella kerralla isäntä oli pressun sisällä, ja kolmannen löydön jälkeen jätettiin pressu metsään ja isäntä meni hallin taakse piiloon. Kiersin pienen lenkin niin että tulimme uudelleen pressulle. Riemu tarkisti sen ja lähti sitten seuraamaan isännän hajuvanaa, teki pitkän lenkin tuoreella jäljellä metsässä mutta ei missään kohtaa ottanut rullaa! Vau! Hajuvanalta kutsuin Riemun pois ja kierrettiin "ei-jäljen-kautta" löytämään isäntä vielä neljännen kerran.

Niin ja myöhemmin illalla tehtiin avoimen kaukokäskyt ensimmäisen kerran niin että olin koko ajan irti koirasta (paitsi kun palkkasin) ja ne meni aivan superhienosti. Ehkäisin kääntymisen palkkaavaa kättä kohti niin että namit olivat kipossa oikealla puolellani eteisen penkin päällä, (siis noin metri Riemun nenästä, nenän tasalla), ja otin kiposta palkkanamin vasemmalla kädellä ja myös palkkasin vasurilla. Kaukojen käsimerkit kun teen oikealla. Ehkä me sinne avoon vielä ehditään tämän hallikauden aikana ;) Jos saadaan paikkamakuun kuntoon siis. Mutta sekin näyttää nyt hyvältä.