Tiistaina oli sekä Riemun että Vinhan kouluttajat reissussa, joten tokon osalta tiedossa oli omatoimitreeniä. Pyysinkin Miikkua tallaamaan Vinhalle VOI jäljen, ja kävin ajamassa sen ennenkuin menin hallille. Ja koskapa isäntä on taas reissussa Voimakin pääsi mukaan. Se oli maanantai-illan yksin kotona ja nyt suorastaan tunki kyytiin kun tulin lenkiltä ja vein treenikamoja autoon. Seurallinen pieni pystykorva ei todellakaan halunnut jäädä yksin kotiin!

Keli oli lämmin noin +24, jälkimaasto kuivaa kangasta ja ruohoa, ei kovin hankala. Pari tienylitystä ja ojanylitystä, oja oli kuiva. Jäljennosto oli noin 40 metrin janalta, suht keskeltä janaa. Vinha ei mennyt kovin suoraan, mutta pysyi alle liinanmitan päässä janasta. Se nosti jäljen maavainuisesti ja lähti varmasti oikeaan suuntaan. Alkupätkä mentiin melkoista kaahausvauhtia, eka keppi meinasi jäädä. 2-4 kepit nousi tosi varmasti, 5 jäi ja 6 kepistäkin Vinha olisi mennyt ohi jos en olisi itse huomannut sitä. Olen pitänyt nyt Vinhalle pientä "nälkäkuuria", se on sunnuntaista lähtien saanut aamuruuan (lihakasvis) palkkana treeneistä eikä treenipalkat ole siis "ylimääräistä" ruokaa kuten ennen. Tällä tavoittelen parempaa motivaatiota keppien nostamiseen ja ehkä pientä laihtumistakin. Nyt Vinha selvästi innostui ruokapalkasta ekalla kepillä, ja tokalla se meni oikein maahan. Pysäytin Vinhan pari kertaa katsoakseni gepsiä ja juottaakseni sen ja pysäytykset osui vahingossa suunnilleen 100-50 metriä ennen keppejä 2-4. Olisiko se auttanut ilmaisussa, kun tuo 5 keppi sitten jäi. Joka tapauksessa 4 kepin jälkeen Vinha selvästi väsyi tai sille tuli liian kuuma ja se jäljesti huonommin. Se läähätti suu auki ja meni ainakin 6 kepistä aivan vierestä ohi, ikäänkuin ei olisi jaksanut enää ruveta tarkentamaan. Itseasiassa, se nosti ilman mun apuja nyt juuri samat kepit kuin avoimen kokeessakin. Eli hutilointi tuleekin jäljen loppupäähän! Lauantaille eli koepäiväksi on luvattu tosi lämmintä keliä. Pitää yrittää uittaa tai kastella koira ennen jäljelle lähtöä ja muistaa pitää juomataukoja jo ennenkuin se alkaa väsyä. Voi kökkö sentään, olisi nyt pysyneet viileät kelit sunnuntaihin saakka! Harkinnassa on teenkö vielä jäljen torstaina vai annanko koiran levätä sekä to että pe.

Hallilla treenasin ensin Riemun kanssa luoksetuloa, seuraamista ja eteenlähetystä. Seuraamista tehdään vielä kepin kanssa ja palkkaan tiheästi, mutta olen tosi tyytyväinen siihen että Riemu pysyy nyt suorassa ja lähellä. Eteenmenot niin (ikään kosketuskepille) se tekee myös hyvin ja varmasti, mutta matka on vielä lyhyt eikä sitä hallissa saanut pidennettyä 20 metristä. Täytyy mennä seuraavaksi pellolle jotta saan kasvatettua etäisyyttä. Otin myös agility A-esteen pari kertaa, aloitin tuota A:ta viime viikolla, tavoitteena on vain kertoa Riemulle miten tuon mallinen este ylitetään loivalla A:lla ja vaihtaa sitten myöhemmin jyrkempään pk-esteeseen. Ekoilla kerroilla Riemu meinasi kääntyä esteen päältä takaisinpäin, mutta sitten ymmärsi että pitää jatkaa suoraan alas. Yhtään se ei epäröi kiivetä esteelle. Toisella kierroksella tein vielä paikkamakuun ja pari luoksetuloa. Tuo paikkamakuu on kyllä todella alkutekijöissä, täytyy ehtiä treenaamaan kotona pihalla enemmän.

Välillä otin Voiman autosta halliin. Se ei osannut ensin ollenkaan keskittyä, haukkui ja pystyi tekemään ehkä yhden istumisen ja yhden maahanmenon... Sitten kaivoin kosketuskepin esiin ja avot, johan minulla oli keskittynyt pystykorva matkassa Yhteensä ainakin 30 toistoa vaihdelle kepin paikkaa. Lopuksi mukaan myös pari istumista.

Viimeisenä Vinhan kanssa pk-tottis kokeenomaisesti, mutta yksin hallissa joten ampuminen ja A-este puuttuivat. Seuraaminen oikein mallikasta, joskin myös helppoa sillä halliin ei mahdu 50 askeleen suoraa ja käännös välissä helpottaa aina menoa. Jäävistä jäi juoksusta maahanmenossa seisomaan Muut ok ja luoksetulo ok. 2-kiloisen tasamaanouto kohtuullinen, saisi tulla laukalla takaisinpäin. Hyppy oikein hieno, venytti itsensä suoraksi esteen päällä, ponnisti varmasti eikä roikuttanut jalkoja. Lopuksi vielä pihalla toinen seuraaminen ennen koulutusvuoroa kun mun ryhmän koirat teki paikkamakuuta. 50 askeleen suoralla alku ok, loppupää väljä ja kontakti putoili, takaisinpäin parempi ja L jo ihan ok, mutta henkilöryhmässä meinasi mennä haistelemaan Pahus sentään tuota henkilöryhmää, se on ollut hyvä, mutta ilmeisesti siksi että on treenattu tuttujen kanssa. Kun henkilöt on vieraita ne pitäisi päästä nuuskimaan. Argh!