Viime viikolla oltiin reissussa, joten tänään oli normaaliakin hauskempi päästä Dogness-hallille treenaamaan. Matkassa mustat, sillä pääsin lähtemään niin myöhään ettei kolmelle koiralle olisi riittänyt aikaa.

Vinha treenasi ensin oikeaa suuntaa. Vielä yhdellä kosketuskepillä, pidensin matkaa noin 7 metriin. VV:lle hommma oli aika lailla helppo ja se teki vauhdilla. Otin ehkä 5 toistoa, sitten pysäytin seisomaan, taas pari toistoa lennosta ja pysäytin ennen "oikea" vihjettä. Toisen pysäytyksen jälkeen V alkoi jo tyypilliseen tapaansa odottaa vihjettä. Lisäsi pari kertaa käsimerkin, mutta sitä ei kyllä kannattaisi tehdä vielä. Sitten seuraamista. Suorat ok, ei edistä ja jos meinaa, korjaa nopeasti, ei myöskään poikittanut Käännökset vähän väljiä ja paikalla käännökset + siirtymiset huonoja. Vinha tuppasi jäämään vinoon eikä korjannut kun en käyttänyt vartaloapua. Lopuksi juoksusta pysähdyksiä, pari oikein mallikasta eikä pahasti edistänyt juoksussakaan. Seuraamisen jälkeen vielä ruutua, ilman alustaa ja valmiiksi hallissa olevaan ruutuun. Vinha lähti hienosti oikeaan suuntaan, mutta masennuksekseni jäi liian eteen. Kun odotin, se kyllä korjasi ruutuun asti, mutta noin kauan ei kyllä kokeessa saa odotella... Yhden lähetyksen jälkeen otin myös kävelyn ja kutsun seuraamiseen, se meni hyvin. Ruutuun meno ei kuitenkaan oikein parantunut, joten toisella kierroksella palasin yhteen alkutreeniin ja laitoin ruudun taakse nameja. Ekalla V varasti nameille, mutta tokalla pysähtyi käskystä ruutuun ja meni vasta luvalla nameille. Tätä pitäisi varmaan tehdä aina välillä. Treenasin myös luoksetuloa. Pysäytykset seisomaan tosi hienoja, mutta V tiesi aina että sillä oli takana pallo, joten en osaa sanoa onko se edistynyt. No, ehkä vikalla sain vähän huijattua sitä, ja silti pysähdys oli ihan ok. Olispa lattiassa sellasia kuoppia joihin pallon saisi piilotettua

Riemu teki vain yhden treenikierroksen, sillä kun jätin sen Vinhan toisen ajaksi seinään odottamaan se aloitti niin hirveän metelin että se oli pakko viedä autoon. Ja sitten aika loppui kesken. Mutta Riemun treeni meni hienosti Ensin vähän kosketuskeppitreeniä. Kun keppi on kädessä Riemulta jää kosketukset helposti vajaiksi, eli se kääntyy ennenkuin nenä osuu keppiin. Sama juttu oli alustana kanssa, olen vahvistanut ennakoidessani liikaa vajaita. Ja niin, ihan sama ongelma mulla oli kanojenkin kanssa, joten koiraa tästä ei todella ole syyttäminen Kun keppi oli vaaputtimessa Riemu teki tarkat kosketukset ja oli nyt myös tosi vauhdikas Sitten kepin koskemisen ja istumisen erottelua. Olin odottanut hämmennystä, mutta olin väärässä, meni tosi hienosti. Hyvä Riemu! Loppuun maahanmenoja, vähän empimistä alkuun kun ei olla viikkoon tehty, mutta sitten tuli nopeita ja oikean näköisiä maahanmenoja. Vähän pitkä treeni pennulle kyllä, olisi ollut parempi jakaa kahteen osaan.