Tehokuuria Riemuttimen haulle. Viime viikonloppuna ensin lauantaina pelkkä haku Pesäkiventien varressa. Alueen alku hakkuuta/harvaa taimikkoa ja loppuosa erittäin tiheää nuorta männikköä. Riemu näki kun vietiin damit Marskin kanssa, odotti vuoroaan autossa ja teki haun toisena Rikin jälkeen. Toimi oikeen kivasti, vauhti ja into riittivät hyvin 6 damiin.

Sunnuntaina haku samaan paikkaan ja toiseen suuntaan hakattuun ylärinteeseen markkeerausta ja linjaa. Ei motivoitu hakuruutua. Ennen treenejä tein Riemun kanssa tunnin lenkin, treenit aloitettiin markkeerauksilla joihin mennessä motivoin linjan. Riemu treenasi ekana, joten sillä oli vähän hajuapuja. Ekat ykköset kahteen eri paikkaan Riemu markkeerasi vähän lyhyiksi. Lyhennettiin matkaa, siirryin siis lähemmäksi ja otettiin uudet jotka meni tosi hyvin. Sitten vielä kolmannet alkuperäiseltä matkalta. Väliin kaksi linjalle lähetystä matkaa pidentäen. Tokalla Riemu käänsi reilusti liikaa oikealle mutta pysähtyi hyvin pilliin ja korjasi suunnan oikein löytäen damin sopivasti palkaksi. Lopuksi vielä kolmannet markkeeraukset. Riemu oli tosi keskittynyt eikä pitänyt mitään ääntä lähetyksissä. Perään hakualueelta 5 damia. Tein vähän tyhmästi ja lähetin koko ajan samasta paikasta. Vasta neljännellä lähetyksellä laitoin Riemun selvästi eri suuntaan ja sillä meni konseptit sekaisin. Se jäi ihmettelemään ja pyöri ruudun etureunassa ja jouduin lähettämään uusiksi. Viides dami tuli sitten taas oikeen hyvin.

Tänään kolmas treeni samassa paikassa. Vein viime sunnuntain markkeerauspaikoille ohjausdamit niin että linjalle ei tullut jälkeä. Sitten hain koiran ja jätin sen katsomaan kun täytin ruudun 6 damilla. Tosin se oli kyllä aika kaukana ja pusikon takana niin että motivointia oli lähinnä se että lähdin johonkin damien kanssa ja sitten vaakuin siellä jossain... Ruudun motivoinnin jälkeen otin ohjaukset. Riemu muisti paikan selvästi ja lähti hyvin ekalle linjalle, mutta sitten ilmeisesti sai hajun mun jäljestä ja kääntyi voimaakkaasti oikealle. Pysäytin ja lähetin vasemmalle, mutta Riemu jatkoi omaan suuntaansa. Huusin kokonaan pois, sillä puskien takaa ohjaaminen meni melko hankalaksi enkä halunnut että Riemu tekisi omia tulkintoja suunnasta ja löytäisi "väärästä" ohjauspaikasta damit näiden omien tulkintojensa perusteella... Toisella lähetyksellä hieman lyhensin matkaa ja homma sujui hyvin. Sitten toiseen ohjauspaikkaan ja alkuperäiseltä matkalta uudelleen ekaan. Otin molemmista ohjauspaikoista kolme damia ylös. Viimeistä Riemu joutui paikallistamaan kauan ja teki sen tosi sinnikkäästi :) Lopuksi haku. Kolmannella lähetyksellä ruudun etuosalla haahuilua, muuten hyvin. Vaihtelin lähetyspaikkaa ja haetutin 5 damia kuudesta, tarkoituksella niin että Riemu varmasti joutui hakemaan ruudun takaosaan asti. Jälleen hyvin keskittynyt ja rauhallinen koira koko treenin. Metsässä/puskissa seuraaminen sujuu ilahduttavan hyvin. Otteet kuitenkin huonoja, suojalumi tarttui dameihin ja se näytti häiritsevän neitiä.