Vinhalla on edelleen juoksu, joten Kiltan kentällä treenasivat Voima ja Riemu.

Otin Voiman taas ensin. Se pystyi keskittymään jo aivan kentän nurkalla vaikka koiria kulki kentälle ja pois läheltäkin, ja kentällä tehtiin melko vauhdikkaita liikkeitä. Voima teki kosketuskeppiä ja maahanmenoa. Huomasin maanantaina kotona että maahan käsky on jäänyt vähän unholaan pojalta, sitä täytyy paremmin yleistää eri ympäristöihin. Maanantaina kotona Voima teki myös takaosan kääntöä pölkyllä ulkona. Vinhan pölkky on edelleen sille vähän korkea, mutta se kääntään peffansa jo hienosti viereeni Se on kyllä mahdottoman ketterä. Se on myös nopea, joten olen onnistunut saamaan lisäbonuksena pienen pompun ennen maahanmenoa, ehkä se jää pois...

Riemu harjoitteli maanantaina alustan koskemista ja istumista. Alustalla se helposti hutiloi ja astuu vähän sinnepäin. Olen varmasti onnistunut palkkaamaan paljon näistä "sinnepäin" koskemisista, Riemu on niin matala että on hankala nähdä mihin sen etutassut oikeasti osuvat. Alustan kanssa etäisyys nyt reilu metri. Ollaan siinä vaiheessa joka Huiman kanssa oli vaikein, eli olen aloittanut kasvattamaan etäisyyttä. Todennäköisesti kun päästään pariin metriin homma helpottuu. Istuminen on vähän nopeutunut kun olen nopeuttanut omaa toimintaani. Välillä en vaan muista olla tarpeeksi sähäkkä. Aloitin käskyn liittämisen istumiseen. Tiistaina kentällä tehtiin pelkästään alustaa, sain kentän kulmalla etäisyyden reiluun metriin, mutta toistojen riittävä nopeus oli vähän siinä ja siinä kun toiminta hidastui niin paljon. Lopuksi vein alustan kokeeksi ruutuun, ruutunauha vähän häiritsi ja R taisi olla o väsynytkin, mutta pari mukavaa toistoa saatiin ennenkuin lopetin.

ALO-ryhmän koulutuksen jälkeen kävin Vinhan ja Voiman kanssa reilun puolen tunnin kaupunkilenkin. Meni aika kivasti. Joku koira sai Voiman aika kiihdyksiin, mutta sitten huomasin että mun ei ehkä pidä edes yrittää syötellä sitä kun ohitetaan. Kun etäisyyttä oli riittävästi mentiin ohi ihan kivastii eikä Voima kiskonut vastaantulevan koiran luo. Ehkä asiasta ei pidä tehdä numeroa. Suojatien liikennevalot ei enää pelottaneet poikaa Mukava päivä, ryhmäläisiä oli vähän paikalla, mutta paikalla olleet olivatkin sitten sitä parempia. Mukava huomata edistystä.

Vinha teki maanantaina kotona suorastaan loistavia luoksetulon pysähdyksiä. Otin seisomisia ensin kolme, välissä suora luoksetulo jossa laukasta käsky tänne ja palkaksi sai juosta suoraan pallon perään. Seisomisissa mulla oli pallo molemmissa päissä, palkaksi vapautus taakse pallolle. Lisäksi pari maahanmenoa joista namipalkka. Jep jep, ihan vaan treenaamalla tämäkin näköjään paranee. Treenaus on - yllätys yllätys - auttanut myös kaukoihin, jotka sujuvat jo 10 metristä aika kivasti. Ensimmäisessä istumaan tai seisomaan nousussa tarvii usein kaksoiskäskyn, ja joitakin muita kaksoiskäskyjä tarvittiin. Seismaan noususta palkkaan niin että V saa namin kun se peruuttaa pari askelta ja ma huomasin että se noustuaan seisomaan peruutti pari kerttaa vaikka en ollut tulossa palkkaamaan. Toivottavasi tämä on hyvä, pitäisi olla kun kokeissa V on edennyt vaikka treeneissä olisi pysynyt paikallaan. Joka tapauksessa, treenaustavan muutos niin että teen rivakkaan tahtiin useampia asennonvaihtoja ja käyn välillä palkkaamassa on selvästi tuonut tulosta. En jätä enää palkkaa taakse vaan se tulee taskusta, mutta olen tarkkana että V ei ota askelia eteenpäin silloinkaan kun olen menossa palkkaamaan. Jatkossa pitää muistaa palkkailla välilä ekasta noususta superhyvin jotta saan sen varmaksi.