Eilen käytiin Luikkuunjärvellä retkeilemässä koko poppoolla, vietiin kolme telkänpönttöä ja suolakivi. Ennen metsäänmenoa tallasin Vinhalle jäljen. Tavoittelin reilun kilsan pituista, mutta tarjolla oli enemmän hakkuuta kuin metsää, enkä halunnut mutkitella aukealla kovin paljon todella kovan tuulen takia. Jäljen pituudeksi tuli siis reilu 900 metriä. 4 esinettä, noin 5 kpl 90 asteen kulmaa ja lisäksi muuta mutkittelua maaston mukaan. Yksi tienylitys (hiekkatie). Ei piikkejä. Alusta ehkä 50 prosenttia sulaa metsämaata, loput lumella, metsä kun ei ollutkaan ihan niin sula kuin luulin. Ikää jäljellä  noin 3 h.

Lähetin janalle noin 20 metriä jäljeltä, kohtisuoraan, tien suuntaisesti. Vinha ei mennyt kovin suoraviivaisesti, mutta selvä päämäärä sillä oli ja se kuunteli kun kutsuin sen sivupuikkauksilta takaisin :) Tarkasti takajälkeä pari metriä, ja lähti sitten oikeaan suuntaan. Odottelin löysän liinan kanssa enkä mielestäni antanut mitään merkkejä oikeasta tai väärästä suunnasta. Esineillä 1-3 ilmasut vähän juostenkustuja, pysähtyi, mutta olisi jatkanut matkaa jos en olisi alkanut kehua. Neljännellä esineellä sitten pysähtyi kunnolla ja meni maahankin kun tulin esineen viereen. Jäljestys Vinhaksi kohtuu rauhallista, no, olisihan tuossa kartturi ollut vähän ongelmissa, mutta neiti ei kuitenkaan kaahannut juoksuvauhtia. Parissa kulmassa vähän selvittelyä ja pyörimistä, tuoreet hirvenjäljet aiheuttivat myös pienen pyörähdyksen, tuoreet pupunjäljet eivät saaneet mitään reaktiota. Ja (tadaa): Tien ylityksessä tarkisti ensin tien reunaa (!!!) ennenkuin lähti yli  Jotain on siis jäänyt mieleen viimekesänä tienviereen tehdyistä kulmista, eikä neiti enää oleta että jälki menee aina yli ja kaahaa suorilta toiselle puolelle tietä  Lumi ei vaikuttanut koiran jäljestykseen, mutta oli mulle kiva kun pääsi välillä katsomaan miten tarkkaan jäljen päällä koira ajaa. Yllättävän tarkasti  ja todella yllättävän tarkasti se meni myös kovassa sivutuulessa hakkuulla  Aika passeli suoritus, hyvä aloitus jälkikaudelle. Nyt vaan paljon lisää onnistuneita suorituksia. Yritän saada nyt noin 10 tälläistä ja sitten vasta harhoja peliin. Kun analysoin mielessäni viime vuoden treenejä tuntuu että harhojen osalta mentiin vain huonompaan suuntaan mitä enemmän niitä tehtiin. Aluksihan Vinha ei reagoinut harhoihin, mutta loppusyksystä saattoi jo olla ihan varma että harhalle se lähtee kuitenkin...

Ennen Haminan PEJÄä on 7 viikkoa treeniaikaa. Jos teen 2 jälkeä viikossa, tulisi ensimmäinen harhatreeni viikolla 21, siitä 2 viikon päässä on koe. Tiukille vetää, mutta enemmän kuin 2 jäljeä viikossa on kyllä hankala järjestää, ainakin jos niiden antaa vanhentua yli 2 tuntia.

Riemun kanssa illalla kotona sivulletuloa takaata. Palkkasin siis sivulle ja heitin vapautusnamin taakseni. Pikkuneidin oli tosi vaikea ymmärtää että se voi "vain" tulla suoraan sivulle. Peppu meinasi ensin väkisin kääntyä mun seläntaakse ja sitten tarjouksessa oli sivullemaahantulo mutta löytyihän se oikea paikka kun vähän ihmeteltiin. Olen treenannut nyt enenevässä määrin kontaktia molempien tyttöjen kanssa lenkillä, siis parikontaktia. Vinha on varsin innoissaan kun naksu tulee jo parista askeleesta ja namia saa tiheään. Riemu on alkanut pysyä oikeassa paikassa kivasti. Ruuasta kolmannes tulee nyt lenkillä palkkana, muuten ruokintakerrat on vähentyneet kahteen.