Tokotreeniä eilen, ensimmäistä kertaa hallissa tänä syksynä. Otin paikkamakuun, kolme ruutuunlähetystä, seuraamista, 2 hyppynoutoa, tunnaripalikan pitämistä ja yhden tunnistusnoudon.
Paikkamakuu ok, asento suht suora. Ei katsottu aikaa, mutta yli 4 min.
Ruutuun vein alustan niin että Vinha näki, se istui noin 15 metrin päässä ruudusta. Lähetyksistä kahdessa ekassa Vinha jäi ruudun etuosaan eikä mennyt koskettamaan takaosassa olevaa alustaa. Toisella ruutukäskyllä kuitenkin jatkoi alustalle ja sai palkan (makupala/pallo). Ennen kolmatta lähetystä pieni tauko (toinen koira teki EVL-ruudun) ja kolmannella V meni suoraan alustalle, alustan koskemisesta vihje seiso ja palkaksi pallo. Etäisyyttä ruutuun noin 20 metriä, Vinha menee vauhdilla ja suoraan, mutta ongelma on nyt se etten saa enää palloa heitetyksi riittävän kauas vaan palkka tulee ruudun etupuolelle.
Vasen täyskäännös seuraamisessa on jo parempi. Muutin oman liikkeeni niin että otan ensin pienen taka-askeleen vasemmalla (koiranpuoleisella) jalalla, käännän sitten oikean vasemman eteen ja edelleen vasemman oikean viereen. Aloitin opettamisen uusiksi siitä että palkka tuli kun Vinha peruutti vasemman jalan mukana. Nyt käännös on kohtuullinen, mutta edelleen Vinha pomppaa kun käännän kroppaani. Juoksussa seuraaminen ok, vähän väljää vielä erit. käännöksissä, täytyy palkata tiheämmin. En tee vielä täyskäännöksiä juoksussa. Edelleen pitäisi saada paljon vahvisteita sille että Vinha kääntyy kääntämällä takapuoltaan, siis etuosakäännökselle. Ajoitus on niin kovasti vaikea saada kohdilleen...
Eka "normaali" hyppynouto virheetön. Toisella vein kapulan esteestä noin 2 metriä oikealle vinoon/ohi ja asetin sen pystyyn. Nouto ok, mutta palautusasenton hieman vino. Kun Vinha tulee vinosti esteen yli ja minä olen "tokoetäisyydellä" esteestä, siis suht lähellä, on palautusasento vino.
Tunnaripalikan osalta pientä mukeltelua kuten kävyillä metsässä. Ei pure, mutta mukeltaa. Harjoittelimme kapulan pitämistä luovutusasennossa edessä, muutama pudotus, pääosin rauhallinen vakaa ote. Noin 10 toistoa. Lopuksi 5 toistoa niin että jätin istumaan palikka suussa, siirryin 2 m ja "kutsuin" nouda. Ok, tarvii paljon rauhallista treeniä tässä.
Lopuksi tunnistusnouto, jossa itse tunnistuksessa ei virheitä. Kapulat oli rivissä, Vinha aloitti haistelun vasemmalta ja eteni järjestelmällisesti kolmantena olevan oikean kapulan kohdalle, haistoi seuraavan ja poimi sitten oman talteen. Lähti palauttamaan, jolloin kehuin. Palautuksessa pientä kapulan mukeltelua, ks. edellä.
Tällä viikolla aloitetaan maahanmeno luoksetulon yhteydessä kotona ja harjoitellaan edelleen paljon kaukokäskyjen seisomaan nousemista. Kaukkareita tehdään vielä vain rauhallisessa mielentilassa eli ei vielä yhteistreeneissä ja kentällä jolloin kierroksia on enemmän. Joskus kyllä palkkana pallo takaa, mutta maltillisesti.