Sunnuntaina oli oikein priima jäljestyskeli, seisova ilma ja sadetta ja hyttysiä ja kärpäsiä... Tallasin 1,2 km jäljen Houraatiin ampumaradan puolelle. Maasto ensin kangasmetsää sitten suota ja lopuksi jälleen pieni pätkä kuivempaa kangasta. Jälki vanheni 2 h, ja sen vanhentuessa satoi noin tunnin. Jäljellä ensin yksi esine (hanska) jonka jälkeen 5 keppiä. Merkkasin keppien paikat krepeillä. Jäljen nosto noin 30 metriä jäljestä tieltä toisen tien suuntaisesti kohtisuorasti metsään. Olin hypännyt autosta jäljen tallaukseen aivan metsän reunassa ja nostin jäljen noin 20 metriä tiestä sillä ajatuksella että jos Vinha lähtee takajäljelle jälki loppuu lyhyeen. Ja niinhän se mokoma tekikin. Ensimmäisellä lähetyksellä meni ehkä 5 m suoraan ja poukkasi sitten oikealle. Otin takaisin ja lähetin uudelleen, nyt eteni suoraan, tarkisti jälkeä hetken, lähti noin 5 m oikeaan suuntaan mutta kääntyi sitten takajäljelle. Ehkä osin tein tämän itse kun paineistin koiraa lähetyksessä ja jäin seisomaan janalle vielä kun koira jo nosti jäljen. Vinhan lähdettyä takajäljelle päästin irti liinasta ja se teki lenkin tien toisella puolella mutta palasi sitten kun ei löytänyt jäljelle jatkoa ja lähti oikeaan suuntaan. Alku oli vähän kaahailua, mutta suht nopeasti tullut eka esine nousi kuitenkin varmasti. Tämän jälkeen oli suora kulma ja ehkä 20 metrin päästä ensimmäinen piikki. Vinha meni piikin todella tarkasti, en ole varmaan koskaan nähnyt sen jäljestävän metsässä noin nenä maassa Piikin jälkeen kuitenkin tarkistuslenkki ja piakkoin tullut eka keppi varmasti ylös. Tämän jälkeen jatkettiin lähelle tietä tekemääni kulmaan jossa koira teki kaksi tarkistuslenkkiä, hiekkakuopan yli, tienylitys, suota, avointa hakattua kangasta ja jälleen suota. Kaikki kepit nousivat varmasti, ekoilla saatoin ehkä itse vähän himmailla, mutta kolmella viimeisellä en kyllä auttanut yhtään. Suon reunaan tekemäni toinen piikki aiheutti jälleen kaksi tarkistuslenkkiä, muuten pitkän suorat pätkätkin meni yllättävän tarkasti. Olipa hieno homma että kepit nousi noin hyvin En ollut antanut Vinhalle ruokaa aamulla vaan se sai ruokansa palkkana kepeiltä. Jospa pieni nälkä vähän nostaisi motivaatiota...

Jäljen vanhenemista odotellessa käytiin lenkillä ja tein Riemulle pari vesinoutoa hiekkakuopalla. Ennen veteenmenoa otin Riemun kanssa 5 noutoa maalla ihan lyhyeltä matkalta. Ensimmäisen palautus meni pipariksi, toinen palautui hyvin, mutta kolmannelle Riemu lähti heittoon. Kun hain sen takaisin se varmaankin vähän paineistui ja sitten kolmannella palautus meni jälleen huonosti. Neljäs ja viides ok, uskallettiin veteen. Tarkoitukseni oli ottaa vain palautuksia rantavedestä ilman että koira ui, mutta Riemu oli vähän toista mieltä. Ensin se otti damin suuhun ja meni sen kanssa uimaan, sitten se alko plutata damin kanssa tökkien sitä tassulla... Varsin hauskaa, tosin vain Riemun mielestä. Saatuani damin pari kertaa käteen vaihdoin "plan Beehen" ja heitin damin noin viiden metrin päähän veteen. Pidin Riemun varmuuden vuoksi taippariotteessa. Nyt Riemutin nouti hienosti ja palautti hyvin käteen vaikka olin ihan rannalla niin että se joutui nousemaan kaikki neljä jalkaa ylös vedestä ennenkuin ylti käteeni. Perään vielä toinen heitto, nyt palautus niin että Riemun piti edetä rantaan vielä oma mittansa ennenkuin oli mun lähellä. Hyvin sillä pysyy dami suussa, mutta elementtinä tuo vesi on sillekin jonnin verran lämmittävä...  Lopuksi vähän pilliluoksetuloja ja siitä palkaksi palloleikkiä rannalla.

Maastoilun jälkeen ajoin Pahojen kentälle. Ruoho oli aika korkeaa ja märkää joten onnittelin itseäni kumisaappaista Vinhan kanssa seuraamista, miten se ensimmäinen suorapätkä, ensimmäiset 50 askelta voikin olla niin vaikeaa! Vaikka kontakti oli kentän ulkopuolella ja vielä kentälläkin hieno, meni eka pätkä seuraamista silti ihan matkalaukkuiluksi Sen jälkeen kontakti taas normaali ja loppuosa kaaviosta meni hyvin. Ekalla yrityksellä Vinha jäi maahanmenossa seisomaan, mutta sitten kaksi ok, toisesta otin luoksetulon. Istuminen hyvä, ekan seisominen juoksusta valui eteenpäin. Tein sitten paljon paikalla seisomista niin että häiriköin heittelemällä nameja, ja Vinha seisoi hyvin. Seuraavat kaksi juoksusta seisomista ihan ok. Lopuksi hyppyjä. Ensin 80 senttisellä, sitten 90 senttisellä ja lopuksi metristä. Ekat kaksi hyppyä oli vielä hapuilevia, mutta sitten löytyi vihdoin se normi hyppy ja oikaisu esteen päällä Hienoa Väliin A-este 2 kertaa ja lopuksi vielä hyppy. Kaikki hypyt nyt noudon kanssa. Palautukset hyviä, ainoastaan toisella kerralla A-esteeltä jäi vähän vinoon.