Tämä on pitänyt tehdä jo pitkään, keväästä saakka, mutta niin vaan on jäänyt. Perjantaina sain kuitenkin reippaan ajatuksen ajella Kokkolaan ennen Prisman avautumista, onneksi isäntä ehdotti Prisman parkkiksen sijalle duunin varaston parkkista, ja lopulta menin sitten lauantai aamusta sinne tallaamaan jälkeä asfaltille paljasjaloin ja suihkupullon kera...  Suihkutin siis veden edelleni ja tallasin jäljen lyhyin askelin vesivanaan, (ja näytin varmaan todella älykkäältä sitä tehdessäni  ).

Koiran otin suoraan tuoreelle jäljelle, ja alku meni kuten olin epäillytkin: V haistoi oma-alotteisesti jäljen lähtöpaikkaa, siitä naksu ja palkka ja tuloksena hyvin hämmentyneen näköinen koira. Sitten se hölkkäsi pari metriä jäljen päällä, pidin ensin liinasta mutta päästin sitten irti ja V jatkoi jäljen loppuun samaa vauhtia nenä ylhäällä, mutta kylläkin tarkasti jäljen päällä, pyyhkäisi sitten rakennuksen taakse ja tuli pois kun kutsuin. Uusi yritys, tällä kertaa näytin jälkeä kädellä, sain kaksi toistoa, sitten V alkoi tarjota maahanmenoa (joo, liittyy jälkeen, mutta ei ihan tähän kohtaan), sivulletuloa ja liinan nostamista mulle. Lopulta saatiin kuitenkin idean päästä kiinni ja mentiin jälki loppuun niin että näytin kädellä, naksautin kun V haisteli sitä ja palkkasin kädestä jäljen suuntaan. Kerrallaan edettiin noin 30-50 sentin haistelupätkä. Perään tein uuden ja tässä vähän samat alkuhörhellykset, tarjouksessa maahanmenoa ja sivulletuloa. Ja sitten edettiin kuten ensimmäinenkin jälki.

Ei ihan niin paha kuin olin ajatellut, selvästi se että en edes yrittänyt pitää Vinhaa jäljellä oli avain koiran oivallukseen. En ehtinyt tehdä kolmatta jälkeä, mutta luulen että noillakin jäi jotain muhimaan koiran pääkoppaan. Ensi viikolla katsotaan mitä.

Samalla reissulla Voima harjoitteli kosketuskeppiä ja maahanmenoa. Se osaa jo hienosti tarjota oikeanlaista "hissi" maahanmenoa. Lisäksi käytiin kaupunkikävelyllä Anttilan parkkitalosta linja-autoaseman kulmalle ja takaisin. Poika yritti ensin rynniä kaikkien ihmisten luo mutta huomasi pian että kannattaa pysyä mamman lähellä koska siitä tulee makkaraa