Viikonlopun aikana ehdittiin treenaamaan hakua dameilla kahdesti. Testasin vesilintuhajustetta kolmeen damiin, mutta ne eivät tuntuneet löytyvän sen nopeammin tai hitaammin kuin muutkaan damit.

Lauantaina tein haun iltalenkin yhteydessä tuohon "lähimetsään". Riemu näki kun vein damit, 11 damia, joista 4 ojan toisella puolella, pidin vähän meteliä alueen takaosassa. Haetutin 7 damia ja Riemu työskenteli koko ajan innokkaasti ja iloisesti.

Sunnuntaina haku Luikkuunjärven rantaan. Laiturilta vähän pidemmälle vasemmalle, alue rantasuota, heinikkoa ja osin suopursua. 10 damia, vein ne niin että Riemu näki ja haetutin 6. Lähetin ensin suopursualueelle ja Riemu haki sieltä hyvin 3 damia, sitten rannasta kaksi joiden palautuksen jälkeen kolme joutsenta oli uinut 30-40 m päähän rannasta ja Riemu alkoi tuijotella niitä. Se meni lähetyksellä rantaan, mutta jatkoi siitä hakemaan dameja kun kehotin uudelleen ja toi sen kuudennen, jonka jälkeen lopetin. Pientä ryytymistä loppua kohden. Evästelyn jälkeen molemmat likat uimaan veneen perässä. Menomatka, vajaa 10 minuuttia meni tasaisesti, mutta takaisinpäin en tajunnut mennä koirien ja rannan väliin, ja niinhän ne ryökäleet sitten ui rantaan kun vasta kolmasosa matkasta oli tultu. Sain molemmat takaisin veteen heittämällä veneen lähelle damit, mutta Riemun osalta pitkän uimisen rauhoittava vaikutus oli tällä varmaankin sitten menetetty. Lopuksi sorruin vielä kutsumaan Riemun maalta damin kanssa veneelle, otin veneeseen ja hyppäytin siitä takaisin veteen. Sekä rannasta veteen lähteminen että veneestä hyppy eivät ottaneet onnistuakseen ja aiheuttivat kuumumista ja ölinää. Huoh. Olinpa tyhmä :-(