Keskiviikkona tauon jälkeen jälleen pekotreeneissä. Tehtiin kaikkien koirien kanssa tuulitreeniä/aluetta. Vinha, joka on saanut etsiä aluetta viimeksi kesäkuussa arvatenkin kaahaili alkuun ja otti pari kertaa rullan suuhunsa ei mistään. Ei kuitenkaan tuonut sitä mulle. Muuten ok, hyvin helppo ja lyhyt treeni Vinhalle.

Riemutin sai etsiä kolme maalinaista jotka meni piiloon yksi kerrallaan. Se oli autossa jo melko malttamaton, ja kiskoi aivan hulluna alueelle. Saatuaan luvan lähteä se kaahasi melko kauas tarkistamaan aluetta jolla oli jo kuljettu, tuli kuitenkin kutsusta, sai matkalla sai hajun maalinaisesta ja kurvasi vauhdilla kuusen sisälle Seuraavalle maalihenkilölle Riemutin meni hajujälkeä ja kolmannella lähti taas melko kauas, tutki pari kuusen alustaa, juoksi tuleen yläpuolelta ohi ja löysi sitten. Vauhtia ja irtoamista ei neidiltä kyllä puutu! Ja minä kun olin ajatellut että Riemusta tulisi vähän rauhallisempi etsijä kuin Vinhasta... Lienee melko tiukasti rodussa tuo kaahaaminen, onneksi olen kiinnittänyt hallintaan paljon huomiota heti aluksi.

8 koiraa oli treenattu 3 tunnissa, treenien perään jäin vielä ajamaan Marikin Vinhalle tallaaman jäljen. Jäljellä ikää 3 tuntia, pituutta n. 1,4 km, 6 keppiä, kaksi harhaa joista toinen vajaa 2 h ja toinen alle tunnin vanha. Jälki nousi hyvin, mutta alkumatka eli ekat puoli kilometriä mentiin liian lujaa. Eka keppi jäi, sen jälkeen oli harha jolle Vinha yritti ja lisäksi se meni vielä harhan jälkeisestä kulmasta väärään suuntaan!!! Oletettavasti harhajälki haisi tuossa suunnassa sen nenään vähän kauempaa. Toka keppikin jäi, mutta hiekkakuopan rinteessä ollut osuus mentiin tarkasti ja saatiin keppikin ylös. Myös 4 keppi nousi. Loppupään toiselle harhalle Vinha ei yrittänyt kovin voimakkaasti, mutta yritti kuitenkin ja vikaa keppiä paikallistettiin osin jo kuoritulla tulevalla soranottoalueella todella pitkään. Jestas sentään mitä menoa. Saatiin siis kyllä jälki ajetuksi, mutta olihan se aika kauheaa menoa, kepit jäi ja harhoille olisi lähdetty ilman gepsiä  Kahden viikon treenitauko ei siis ole tehnyt hyvää tällekään lajille, ja nyt alkaa mietityttää saanko tuota harhoille lähtemistä enää koskaan pois. Nytkin Vinha pääsi jäjestämään harhoja liinanmitan, ei saisi päästä niin pitkälle, mutta yksin on tosi vaikea tietää tarkalleen milloin stopata koiran meno. Enkä edes tiedä oppiiko se noin yhtään mitään. Toisaalta sekään ei toiminut että otin koiran kokonaan pois jäljeltä jos se lähti harhalle, joten en todella tiedä mitä pitäisi tehdä. Ehkäpä jätän koko pelastuskoirahommat ja rupean tokoilemaan ja nomeilemaan