Lauantaina 16.1. päästiin pitkästä aikaa maastotreeneihin. Paikkana merenrantaa Ruotsalossa, alueella oli mökkejä joiden alle, tikkaille ja terasseille saattoi piiloutua, lisäksi hyviä kuusikoita ja kallionkoloja. N. 10 astetta pakkasta ja pikkuisen tuulta, aurinkokin pilkahteli.



Vinha on kaksi viikkoa levossa ranteen ontumisen vuoksi, joten mulla oli mukana vain Riemu. Riemu saikin aloittaa treenin, sillä toivoin sille "puhdasta" aluetta jolla ei olisi apuna aiempien koirakkojen kulkureittejä ja jälkiä. Polkuja alueella kyllä oli.

Alue oli niemen länsireuna, pituutta n. 250 m ja leveyttä 250-100 m. Aloitin pohjoiskärjestä ja suunnitelmana oli kiertää alue vastapäivään lähellä rantaa. Sovimme että vesirajaan ei piilouduta sillä jään paksuudesta ei ollut mitään tietoa.

Ensimmäinen maalinainen haisi Riemun nenään melko pian lähetyksen jälkeen ja löytyi ekan mökin takaa kuusikosta. Moitteeton ilmaisuyes Näytölle mennessä roikuin koko matkan liinassa, mutta hyvin pikkulikka malttoi hinata minua perässään hangessa, vaikka kertaalleen jumituin hankeen ja se joutui pysähtymään odottaakseen minua. Seuraavalle maalihengelle oli rantaa kiertäen matkaa vajaa 200 m, ja se löytyi nuotiopaikan läheltä tiheästä kuusikosta. Haju tuli Riemulle tosi kauas ja näytölle sainkin juosta reilut 100 metriä. Ilmaisu oli jälleen moitteeton ja koko matkan roikuin liinassa näytölle. Seuraavalle maalihengelle oli matkaa reilut 200 m, eikä haju tullut niin kauas kuin edellisestä. Etsimme siis jonkin matkaa tyhjää, Riemu ei lähtenyt kovin kauas kun hajua ei tullut, ja se ehkä jopa hieman turhautui kun ei heti löytynytkään mitään. Mutta just sopivan "tyhjän" jälkeen se sai jälleen hajun alueen eteläpäässä olleen saunan terassilta, maalinainen oli mahtunut melkein kokonaan puulaatikkoon smiley. Riemu juoksi ensi suoraan "hajulle"terassin kaiteen taakse, kiersi siitä mökin Riitan jälkiä ja oli ilmeisesti ottanut rullan jo heti kun rappusilta näki Riitan. Nyt pidin liinasta vain osan matkaa ja päästin sitten Riemuttimen kaahaamaan täysillä. Menipä se kokonaisuutena melkeinpä täydellisesti. Peruskokeesta mentäis kyllä jo reippaasti läpi smiley






Löyty!!



Näytölle lähdetään melko lailla täysillä...wink



Ja sit palkkaa smiley