Viime viikolla Peippolassa treenattiin molempien tyttöjen kanssa eteenmenoa, Riemulle nomemaisesti, Vinhalle pk-tottista ajatellen, pyrkimyksenä parantaa maahanmenoa eteenmenon perään. Lisäksi  Riemun kanssa noutoa ja molemmille jättöliikkeitä joista Riemulle vain maahamenoa ja Vinhalle maahanmenoa ja seisomista juoksusta.

Riemun kanssa kahtena päivänä eteenmenoa kosketuskepillä. Pihatiellä Rii menee varmasti ja laukalla 20 metrin päässä olevalle kepille, enempää matkaa ei sitten voinut pidentää. Toisena päivänä aloitin treenin eteenmenoilla ja sitten kokeiltiin oikealle lähtemistä. Kun ensin oli siis tehty eteenmenoa eli suoraan sivulta lähtien vaaputtimessa olevan kepin koskemista, laitoin Riemun nyt istumaan eteeni naama minuun päin, kosketuskeppi oli parin metrin päässä Riemun oikealla puolella ja lähetin siitä käsimerkillä ja vihjeellä "koske". Pikkuneiti oli ensin ihan pihalla, mutta ymmärsi sitten ja teki huolellisia toistoja. Lopuksi vaihdoin kosketuskepin paikalle pari damia ja lähetin 20 metristä eteen. Rii vaihtoi ekalla kerralla jolloin keskeytin noudon ja otin uusiksi, nyt haisteli toista damia mutta toi. Palautus nopeutui kahden uuden toiston myötä, enempää en tehnyt.

Noutoa tehtiin Riemun kanssa samalla noutolelulla kuin kotona. Yhteensä kymmenen toistoa joissa laitoin lelun aina noin metrin päähän itsestäni ja "nouda" vihjeellä Riemu otti lelun ja istui se suussa eteeni. Se pitää lelun hienosti suussaan kunnes sanon kiitos. Nostin kriteeriä irrottamisen osalta ja heilutin varovasti kättäni lelua kohti ennenkuin sanoin kiitos. Pudotti ekalla, mutta sitten malttoi taas pitää hyvin.

Maahanmenoa liikkeestä sisällä käytävässä, jotta Riemu ei kääntyisi eteeni ennenkuin menee maahan. Ensin paikallaan 5 toistoa, sitten lisäsin jalkojen liikkeen. Riemu menee nyt maahan sivulla, mutta se on armottoman hidas. Tämän kanssa olen kyllä vähän ongelmissa. En osaa kouluttaa nopeaa maahanmenoa Toivon että se nopeutuu kun pentu tulee varmemmaksi, mutta toisaalta pelkään että vahvistan hitautta kun toistan liikettä vaikka se on hidas.

Vinhan kanssa siis myös eteemenoa kosketuskeppiä käyttäen. Olen miettinyt miten voisin hyödyntää Premackin periaatetta tässä liikkeessä, mutta en taida olla ihan oikeilla jäljillä. Kepin koskeminen on Vinhalla tosi vahva, maahanmeno kaukana heikko silloin kun se liittyy Vinhaa kovasti kiihdyttävään eteenmenoon. Mutta kepin koskeminen tulee ensin, maahanmeno sitten, pitäisi olla toisinpäin jotta kepin koskeminen vahvistaisi maahanmenoa. Hmmm. No, kuitenkin siis lähetin kepille ja joka neljännellä käskin maahan koskemisen jälkeen. Muilla toistolla naksu koskemisesta ja palkka multa. Homma toimii hyvin, ja se toimi myös kun viimeisellä toistolla otin kepin pois, lähetin eteen ja käskin maahan kohdassa jossa keppi oli ollut.

Maahanmenoa juoksusta on tehty pari kertaa kotona ruokakupilla, ja siinä Vinha heittäytyy maahan kuin mikäkin bordrcollie pitäisi ehkä käyttää takapalkkaa ulkonakin... No, kuitenkin siis pihatiellä maahanmenoja hitaahkosta juoksusta, palkka nopeasti kädestä kun koira on painunut maahan. Toimi paremmin kuin odotin, tein yhteensä 5 toistoa. Sitten tein väliin liikkeestä seisomista juoksusta ja se toimi myös paremmin kuin odotin, suorastaan hyvin Lopuksi vielä pari maahanmenoa, eikä Vinha sekoittanut niitä seisomisiin. Hyvä!