Alkukevät tehtiin lähinnä wt-tyyppistä treeniä pellolla ja paljon pillitreeniä: Pysäytystä, luoksetuloa ja lähihakua lenkeillä ja kotipihassa. Ensimmäinen hakuruutu dameilla tuossa Sikalanringin metsässä lenkin yhteydessä. Riemu näki kun vein damit. Jäät lähti myöhässä tänä keväänä, joten vesitreeniä päästiin tekemään vasta helatorstain jälkeisenä perjantaina. Luikkuunjärvellä täytin ensin hakuruudun 7 damilla, sitten hain koiran ja heitin sille muutaman kerran damin haettavaksi kun se oli ensin käynyt uimassa omaehtoisesti. Damit palautui hyvin ja kun lähdin jatkamaan hakuruutuun, sen poikki käveli päivän häiriö: Kolme poikaa oli tulossa kalastamaan järven rantaan. Pikkuisen epäilytti että Riemu saa möykkäkohtauksen kun pojat jäivät kalastamaan käytännössä Riemun ruudun reunaan, mutta hienosti se keskittyi hommiin. Kahden ekan damin jälkeen Riemulla oli vaikeuksia irrota polun yli alueen takaosaan ja se tuli 2-3 kertaa tyhjänä pois ruudusta. Haun jälkeen verkon laskusta tullut isäntä heitti muutaman markkeerauksen.

Kolmas ja neljäs haku riistoilla äitienpäivä sunnuntaina. Sulatin vaakun, harakan, tavin ja koskelon. Ensin Luikkuunjärvellä haku josta vaakku ja tavi palautuivat suoraan käteen mutta harakka ja koskelo vaativat vähän kutittelua. Riemu etsi tehokkaasti eikä tullut pois ilman riistaa. Lopuksi kakkosmarkkeeraus tavilla ja koskelolla. Rantaan tullessa Riemu pukkaa vetämään edelleen sivuun minusta. Sitten vaihdettiin Sivakonjärvelle ja tehtiin haku samoilla riistoilla, mutta kun Luikkuunjärvellä alue oli rantaviivan suuntainen tehtiin nyt alue metsästä järvelle niin että osa riistoista oli hetteikössä melkein uinnin takana. Ruudussa oli lisäksi myötätuuli, joten se oli ihan haasteellinen. Riemu etsi kauan ja tuli kerran pois ruudusta tyhjänä, mutta jaksoi tehdä töitä hyvin ja löysi kaikki.

Ja sitten vielä äitienpäivä viikonloppua seuraavana viikonloppuna tein Kotkassa hakuruudun dameilla. Paikkana pienen suolammen ympäristö Hirvarin takana. Häiriönä ruudun vieressä ja seisoskelleet ja kävelleet isäni ja Pörri the lappalainen :-) Tästäkin ruudusta Riemu tuli kerran pois tyhjänä. Se haki ensin kauimmaisen damin, mutta löysi sitten läheltä sen "onko nenä auki"-tarkastusdamin ja jäi pyörimään ruudun etualalle. Pienellä saattelulla sain sen jatkamaan kauemmaksi ruutuun ilman uudelleen lähettämistä. Seuraavana päivänä tein jälleen hakuruudun 7 damilla. Nyt lähetys kalliolta ruudussa etualalla notko josta piti nousta kumpareelle ja sen taakse löytääkseen damit. Lisäksi laitoin kohtisuorasti ruudun taakse kolme ohjausdamia. Riemu haki ensin kaksi, sitten ohjausdamin, ja sitten ruudusta kolmannen damin. Jälleen ohjaus ja takaisin ruutuun, josta ei meinannut millään löytyä. Riemu tuli pois tyhjänä jolloin laitoin sen istumaan kalliolle hetkeksi. Vaihdoin lähetyspaikan ruudun toiseen etukulmaan, kutsuin Riemun ja laitoin sen lennossa ruutuun. Nyt se pääsi jälleen tuulen alle damien suhteen ja löysi vielä kaksi. Seitsämäs haettiin sitten yhdessä. Vaikuttaisi vähän siltä että Riemu ei oikein osaa itse hakeutua tuulen alle tai käyttää sitä hyödykseen. Se jää myös "jankkaamaan" alueelle josta on jo löytänyt dameja vaikka ei suoraan pyörikkään vanhoilla hajuilla. Kokemusta siis tarvitaan rutkasti lisää.