Eilen ehdittiin parin viikon tauon jälkeen taas hakutreeneihin. Överbyssä tallattiin 200 metrin rata metsään, keskilinjana vain poluntynkää ja aukeampaa paikkaa. Vinhan aiemmat treenit on menneet laskusuuntaisesti (ovat kirjaamatta tänne), eikä lomalla ollut todellakaan tapahtunut mitään ihmeparantumista. Se ei juossut juuri yhtään suoraa pistoa, työskenteli voittopuolisesti taaksepäin vaikka tarkistamattomia alueita ei pitänyt jäädä ja teki vielä yhden valeilmaisunkin. Vinhalla oli maalinaiset vasemmassa etukulmassa, oikealla 50 metrissä, vasemmalla 150 metrissä ja oikealla takakulmassa. Ensimmäinen pisto meni hyvin ja V otti rullan korrektisti, sen jälkeen tyhjä etukulmaan ja toisella pistolla maalinainen ylos vasemmalta. Tästä eteenpäin sitten lähinnä taisteltiin, sen lisäksi että V ei tehnyt mitään järkeviä pistoja se ei myöskään tullut pois siitä sadannestakaan kutsusta. Lopputulemana juoksin sen kiinni ja toin pois alueelta ennen viimeisen maalinaisen nostamista.

Meillä on todellakin haun osalta kotiläksyt tekemättä. Viime syksynä ämpäritreenit tuottivat vähän tulosta ja jos olisin jatkanut niitä kesällä olisi tilanne nyt varmaan toinen, mutta onhan se nyt raskasta ja hankalaa raahata ämpäreitä pari sataa metriä pellolle eikä heinäkään ole koskaan sopivan mittaista... Lisäksi Vinha on huonommassa kunnossa kuin viime kesänä, en ole ehtinyt juoksemaan sen kanssa. Syitähän on, kokonaisuutena pitäisi organisoida treenaaminen paremmin, en ehdi tekemään kotitreeniä työpäivinä ollenkaan. Mutta ämpäritreenien lisäksi täytyy keskittyä jatkossa suoriin pistoihin metsässä (= maalinaiset löytyy aina suoraan edestä). Olen keskittynyt työstämään tuota taaksepäin työskentelyä ja saanut tulokseksi sen että Vinha ei juokse suoraan JA työskentelee taaksepäin.

Riemu teki edellisissä hakutreeneissä tehdyn kosketuskeppitreenin kaltaisen toisinnon. Kaksi maalinaista keskilinjan molemmin puolin, etäisyydet keskilinjaan 5-20 metriä. Riemu juoksee "pistolle" koskemaan keppiä, saa minulta palkan ja tekee uuden piston toiselle puolelle. Tällä aikaa edellinen maalinainen siirtyy keskilinjan suuntaisesti eteenpäin, jolloin paikat vaihtuvat ja kokoajan edetään keskilinjaa. Yhteensä 10 toistoa. Pari "hutia", mutta innostus säilyi eikä tullut mitään sijaistoimintohaisteluja. Itse olin epätarkka lähetyksessä ja välillä Riemu lähti ennen käskyä. Täytyy tarkemmin pitää se sivulla ja palkita siitä jotta se oppii odottamaan lupaa.

Treenien jälkeen tein vielä Prisman parkkikselle Riemulle kolme asfalttijälkeä. Kaikkien pituus noin 2,5 parkkiruudun mittaa, ensimmäisellä namit vajaan kämmenen mitan etäisyydellä, toisella ja kolmannella kämmenenmitan etäisyydellä. Tokalle ja kolmannelle jäljelle jäi vain 7 namia molemmille, joten voin edelleen nostaa kriteeriä ja kasvattaa namien etäisyyttä seuraavalla treenillä. Kolmannella jäljellä tein myös loivan S-mutkan, se ei aiheuttanut ongelmia. Pitäisi myös miettiä vesivanan häivyttämistä, mutta tuolla melko "manuaalisella" suihkupullolla se on tosi vaikeaa.