Sunnuntaisen yt-treenin jälkeen tein Riemulle pitkästä aikaa jäljen. Alustana oli sekä asfalttia että soraa, jäljellä 3 kulmaa ja 3 keppiä. Kepit laitoin vähän kokeilunhaluisena, niiden ilmasu on sujunut ruohikolla hyvin, mutta en tullut ottaneeksi huomioon että keppitreenejä ei ole tehty kovalla alustalla eikä niin että Riemulla olisi jälkivaljaat päällä.

Laitoin jäljelle ruokaa vähän tiheämmin kuin edellisissä treeneissä, niissähän on menty osin vähän kaahauksen puolelle ja niistä oli aikaa. Namit 3 askeleen välein, tasainen vesivana, alustan muutoskohdissa ja kulmissa nameja joka askeleessa. Ennen jäljelle menoa tein kaksi "keppiruutua" asfaltilla, siis samanlaisia kuin nurmikolla olen tehnyt ja niistä jo näki ettei Riemu todennäköisesti tule reagoimaan keppeihin. Se nimittäin laittoi "jälkivaihteen" tiukasti päälle kun otin sen autosta valjaissa ja liinassa, meni nenä maassa ja veti kuin hevonen... Keppien nostaminen ruudusta vaatikin melkoista houkuttelua ja avustamista. Vein Riemun jäljelle hieman vinosti, lähetin n. 5 metrin päästä. Se bongasi jäljen tarkasti ja alkoi kulkea nenä maassa syöden melko tarkkaan jokaisen namin. Keppiin se ei reagoinut oikeastaan mitenkään, pysähdyin ja odottelin että se tökkäisi nenänsä keppiin, mutta keppi oli sille täysin ilmaa. Lopulta näytin kepin maasta ja kehuin ja palkkasin vuolaasti kun Riemu tarttui keppiin. Tämä sama toistui myös muilla kahdella kepillä, ei siis näiden osalta mitenkään onnistunut treeni. Mutta kulmat Riemu meni tosi tarkasti, ja alustan vaihtuminen asfaltista soraan ja takaisin soralta asfalttiin ei vaikuttanut sen työskentelyyn, myös soralta hävisi miltei jokainen Naturalmenu. Jäljen jälkeen tein sitten keppiruudun soralle. Riemu sai katsoa kun tallasin ruudun ja laitoin kepit ja se oli edelleen jäljestysvarusteissa. Ensin se ei edelleenkään reagoinut keppeihin, mutta kun ensimmäinen nousi ja jälleen kehuin ja palkkasin tosi innostuneesti, Riemu sai ideasta kiinni ja nosteli loput kepit minulle nopeasti.

Riemu on kyllä hauska kun sitä voi niin reippaasti innostaa olemalla itse tosi innostunut. Sehän lähtee leikkiinkin mukaan ihan vaan sillä että vähän tönin ja yllytän, ilman lelua. Vinha on tässä suhteessa paljon totisempi.

Jatkossa siis: Lisää keppi-ilmaisua soralla ja asfaltilla, sekä jälkiä joissa nameja harvemmassa. Enemmän ilmasua kuin jälkiä. Kun kepit nousee varmasti "jäljestysmoodissa", koitetaan sijoittaa niitä uudelleen jäljelle. Saapas nähdä tuleeko lumi ennenkuin ehditään tässä pidemmälle.