Reilu viikonloppu meni jälleen etelän turneella, sain sairaslomaa 1,5 viikkoa viime tiistain käsileikkauksen jälkeen. Onneksi rannetta on saanut käyttää ja se kestääkin jo aika hyvin etten ole ihan yksikätinen ollut.

Viime sunnuntaina oltiin LUPilaisten kanssa Kilossa entisessa Nordean ja Poliisin talossa. Hirveä rakennuskolossi on ihan tyhjillään homeongelman takia ja osin se on aika lailla hajotettua, ikkunat, lavuaarit, ovet jne...

Onneksi löytyi myös paikkoja joissa lasinsiruja ei ollut niin paljon. Alla ollaan Aatoksen kanssa vessassa

Vinhalla oli 4 maalihenkeä. Ensimmäinen entisessa pankkisalissa ikkunalla verhon takana. Lattia oli Vinhalla vähän vaikea, liukas ja kiiltävä. Haju tuli verhon takaa seinälle ja oveen huoneen toiselle puolelle asti ja paikallistaminen ikkunalle kesti jonkin aikaa. Seuraava maalihenki oli "konehuoneessa" jossa "oikean" lattian päällä noin 30 senttiä korkeammalla on paloista koottu lattia jonka alla kulkee johtoja. Osa paloista oli poissa niin että lattiassa oli suuria aukkoja. Lisäksi palat olivat pikkuisen epävakaita kävellä. Heti kun tulimme raput alas näin että Vinhalla on haju maalihengestä. Paikallistaminen oli vaikealla alustalla ja isossa avarassa tilassa kuitenkin vaikeaa. Vinha otti rullan hajusta useamman kerran ja sain lopulta opastaa sen aika lähelle että maalihengen paikka selvisi. Maalihenki oli sähkökaapin ja seinän välissä lokosessa niin että palalattiaa meni vain yhden palan levyinen käytävä seinän vieressä ja Vinha meninkin perille pomppimalla aukon kautta johtojen seasta.

Seuraava maalihenki oli toimistokäytävällä vessassa. Haju ei tullut kovin voimaakkaasti koiran nenään ja se työstikin maalihengen paikkaa pitkään. Täällä ei mitään vale/hajuilmaisuongelmia. Viimeinen maalihenki oli kellarissa pienessä huoneessa josta tuli seinän läpi johtoja toiseen huoneeseen. Kellari oli pimeä ja lattia oli täynnä jauhesammuttimen sinistä jauhetta. Ei ollut helppo paikallistaa tämäkään. Rillalla oli Vinhaa ennen maalihenki samassa paikassa ja selvästi sekä Rilla että Vinha saivat voimakkaan kulmasta sieltä huoneesta johon johdot tulivat. Jonkin aikaa asiaa selviteltyään Vinha paikallisti maalihengen hyvin. Kokonaisuutena näkyi selvästi että kun paikka on liian vaikea tulee ilmaisussa virheitä. Talvellahan on tehty jonkin verran rakennusetsintää ja Vinha on paikallistanut maalihenget hyvin, mutta mukana ei ole ollut Vinhalle rakennusten vaikeinta elementtiä eli liukasta tai huteraa lattiaa. Nyt homma toimi muualla, mutta kun lattia alkoi olla liian vaikea meni ilmaisu pipariksi.

Pikkuisen oli kellarissa pölyä ilmassa.