Rautasen jälkivkolopun jälkeisenä tiistaina treensimme Eijan ja Suvin kanssa Houraatissa. Melko tyhmää mennä tokana lomapäivänä "työmaalle", ja vielä vastata työpuhelimeen, mutta onnistuin välttämään kiusauksen mennä tarkistamaan kumoon ajettua putkea...

Eija tallasi Vinhalle jäljen joka meni osin metsässä, osin tiellä. Se vanheni liki 2 tuntia ja siinä oli kaksi harhaa, toinen aivan liian alussa, toinen lopussa. Keppejä. Jäljennostossa Vinha bongasi ilmeisesti ilmavainulla Suvin tekemän harhan enkä ole varma kumman jäljen se oikeastaan nosti. Se yritti harhalle, mutta tavoistaan poiketen ei takajälkeä, sitten liina jäi kiinni puuhun ja se tuli vedetyksi pois myös oikealta jäljeltä. Tosi hienoa :( Todella typerää laittaa harha aivan jäljen alkuun, mun pitäisi osata tarkemmin suunnitella koirani treenit. Tämän jälkeen homma sujui ihan kohtuudella, metsässä ei pahaa kaahausta, yksi keppi jäi, tiellä meni kuten viikonlopun treeneissä laidasta laitaan tietä. Tokalle harhalle, joka oli mun tekemä, ei yrittänyt.

Seuraava jälki viikon päästä tästä eli 9.8. Tallasin itse vajaan kilsan jäljen, sammaleista sorakuopan pohjaa, hiekkatietä, normi mäntymetsää, vähän matkaa kuivaa polun pohjaa, suora tienylitys. Tein jäljen ennen nometreenejä, ja treenien jälkeen Saija ja Heidi tekivät harhat Jälki vanheni yli 3 h, harhat reilu 30 min. En ottanut janaa ollenkaan sillä Vinha bongasi jäljen kun olin menossa janalle enkä nähnyt järkeväksi vetää sitä pois jäljeltä päästäkseni lähettämää sen samalle jäljelle... Alku ok, keppi nousi, tielle tultiin suorassa kulmassa ja Vinha haki ensin ylityskohtaa toiselta puolelta, mutta jatkoi sitten tietä ja meni tarkasti kun jälki kaarsi loivasti takaisin metsään. Se nosti kaikki kepit tosi hienosti, metsäosuudella vähän hidastin menoa liinasta. Ekalle harhalle Vinha yritti ensin tapansa mukaan lähteä takajälkeä ja sitten tosi sinnikkäästi molempiin suuntiin Toiselle harhalle se ei olisi lähtenyt, tarkisti pienen lenkin, mutta palasi takaisin oikealle. Eli tuota ekaa harhaa lukuunottamatta meni tosi hienosti, vähän harmitti kun unohdin vikoista kepeistä palkaksi tarkoitetut maksalaatikkopurkit autoon, mutta otin sitten auton vierellä vielä yhden keppi-ilmaisun josta purkillinen ruokaa.