Kolmet pk-hakutreenit jääneet kirjailematta, yritän muistella jotain jotta voin sitten loppusyksystä kelata missä meni pieleen...;-)

Torstaina 11.7. normitreeneissä Kokkolassa. Tarkoitus oli mennä uuteen treenipaikkaan 8-tien varressa, mutta siellä olikin ruåttalaisten iltarastit, joten me siirryttiin takavasemmalle puomitien varteen. Tallattiin 200 m rata. Riemutin treenasi taas aika loppupäässä, pitäisi muistaa ottaa se välillä ihan alkuun. Otin jälleen yliheittotreeniä, 8 löytöä eli 2 maalihenkeä joista molemmat 4 kertaa. Ensimmäinen löytyi vasemmasta etukulmasta ja siitä sitten jatkettiin eteenpäin. En mennyt näytölle vaan palkattuaan koiran maalihenki kuljetti Riemua aina n. 30 metriä eteenpäin josta kutsuin keskilinjalle ja lähetin suoraan yli toiselle maalihengelle, joka taas oli siirtynyt sivurajalla mun kohdalleni. Kerran Riemu tuli niin vinosti keskilinjalle että jouduin pysäyttämään sen ja lähettämään keskilinjalta. Ja kertaalleen se kaartoi n. 30 metristä takaisinpäin jolloin lähetin sen uusiksi. Mutta aika hienosti menee nuo yliheitot, paremmin se uppoaa yliheitolla kuin paikaltaan lähetettynä.

Sunnuntaina 14.7. Pahojen kanssa Vattajalla. Nyt tallattiin 150 m rata, Riemulle otin 5 löytöä. Ei yliheittotreeniä, sillä alue oli niin pusikkoista etteivät maalihenget pystyneet seuraamaan keskilinjalla liikkuvia vaan paikat piti sopia sivurajojen krepeille. En kuitenkaan mennyt näytöille kuin ekalla ja vikalla maalihengellä, muuten maalihenget kuljettivat Riemua eteenpäin sivurajaa pitkin ja kutsuin sen sitten pois. Eka löytö myötätuuleen oikeasta etukulmasta, helppo, sillä kulmaan meni melkein polku. Sitten vasemmalta ennen 50 metrin kreppiä ja kolmas lähetys oikealle josta maalihengen piti löytyä 100 m krepiltä. Ei kuitenkaan löytynyt, Riemu taisi kaartaa liikaa vasemmalle. Toisella lähetyksellä löytyi, mutta sitten pikkumusta meni näytölle juostessaan hukkaan, tuli pois ja lähetin vielä uudelleen hakemaan rullan. Erittäin hyvä että tuli treenattua pusikkoisemmassa paikassa juuri nyt, Kokkolassa meillä on ollut aika selkeitä ratoja ja Riemulla meni selvästi pasmat sekaisin kun se toi rullan maalihengeltä eri reittiä kuin oli mennyt, joutui paikallistamaan myös minut rullaan tuodessan ja välissä oli tosi tiheä kuusikko. Kieltämättä rullakoiran pitää oppia kyllä monta juttua tuossa ilmasussa ennenkuin se on "valmis". Seuraavalla lähetyksellä Riemu lähti vähän nihkeästi, mutta eteni kuitenkin suht suoraan ja löysi heti. Viimeinen maalihenki oli jo vähän alueen ulkopuolella mutta löytyi myös nopeasti ja ilmasu meni hyvin.

Kolmannet treenit sitten kahden naisen, yhden labradorin ja yhden kelpien voimin Houraatissa maanantaina 22.7. Yhdellä maalihengellä ei kovin monimutkaista treeniä saa aikaiseksi, mutta tallattiin ihan Riemua varten reilu 50 m alue ja tehtiin kaksi pikkutreeniä. Esimmäisellä "mäkilähtöä" ;-) Alueen perällä oli jyrkähkösti nouseva hiekkavalli ja Merja piiloutui sen taakse. Riemutin juoksi ekalla lähetyksellä suoraan melkein vallin juurelle asti, mutta ilmeisesti vastatuuli heitti hajun vallin yli sillä koira selvästi nappasi hajun lennossa ilmasta ja jatkoi suorastaan Vinhamaisella vimmalla vasemmalle sen perässä. Sain pari kertaa kutsua että Riemutin tuli pois. Uusi lähetys hivenen lähempää vallia ja nyt meni suoraan yli, kävi maalinaisen takana, otti rullan, tuli vallin päälle, kiersi siitä maalinaisen eteen kosketusetäisyydelle ja sitten vasta toi rullan. Perään toinen lähetys samaa vallia kohti, Merja oli vain siirtynyt eri kohtaan. Nyt Riemu meni hienosti suoraan yli, mutta jäi harmillisesti tuulen yläpuolelle, tuli takaisin vallin yli, kiersi sen edestä ja jälkeä pitikin perille ottamaan rullan. Melkoisella vimmalla jälleen. Tokassa treenissä lähetin sitten tyhjälle em. vallia kohti ja Riemu teki  oikein hienon etenevän piston. Kutsusta se tuli suorassa linjassa niin että olisi voinut vain heittää yli keskilinjan suoraan kohti toisella puolella kuoppaan piiloutunutta maalinaista, mutta hannasin ja pysäytin koiran keskilinjalle. Paikaltaan lähetettynä teki sitten mutkan jo 30 metrissä, mutta jatkoi pienen vallin takana näkymättömissä paikallistamista löysi ja toi rullan. Koira toimi siis ihan hyvin, mutta emäntä ei näytä uskovan että niitä yliheittoja voisi nyt sitten tehdä kun niitä kerran on melkein koko kesä treenattu...