Yksi laji oli vielä korkkaamatta tälle keväälle, ekat hakutreenit treenailtiin keskiviikkona Överbyssä. Ja uudella ryhmällä tietysti. Meillä on aika pieni ryhmä, ja kun kaksi viidestä (minä mukaan luettuna) jäi ylitöihin ja tuli myöhässä, päästiin aloittamaan treenit vasta seitsämältä.

Vinha treenasi mun koirista ekana. Sille 6 maalihenkeä, suunnitelmana treenata yliheittoja. Maalihenget olivat "kohdikkain", en mennyt näytölle itse, vaan kutsuin Vinhan kun se oli syönyt ja risteilytin siitä seuraavalle maalihengelle. Ohjeita antaessani oli jossain käynyt ehkä katkos sillä kolme ekaa maalia oli vain noin 30 metriä keskilinjalta ja Vinhula pyyhälsii tietysti ohi ainakin ekasta ja kolmannesta. Tuli siis oikeastaan ihan hyvää tarkennustreeniä, mutta jatkossa pistojen pitää olla kyllä 50 m, jotta saan tuon menemään alueen rajalle asti suoraan. Mutta risteilyttäminen sujui nyt kerrankin oikein hienosti. Lähetin koiran niin että kun sain siihen kontaktin se ollessa tulossa ed. maalihengeltä, vedin kädellä ikäänkuin keskilinjan yli ja käänsin kokonaan rintamasuuntani sinne mihin koiran piti jatkaa eli kohti seuraavaa maalihenkeä. Ja Vinha meni suoraan vaikka se olisi tullut vähän vinossakin toiselta puolelta Aika hieno homma! Ilmasuista ekalla oli käyty vähän ottamassa vauhtia maalihengestä rullaa hakiessa ja ilmeisesti myös tokalla. Vinha kävi myös todella lämpimänä radalle tullessaan, vinkui ja ronkui, ei ollenkaan sille tyypillistä pitää meteliä! Treenin jälkeen lievää aristusta oikeassa etujalassa, ja torstaina aamulla se ontui liikkeelle lähtiessä. Pitää nyt seurailla tilannetta ja pyrkiä lämmittelemään V paremmin ennen radalle menoa.

Riemuttimelle ilmasua. 2 maalihenkeä kulki jälleen keskilinjan molemmin puolin, molemmille 3 toistoa, etäisyydet n. 20-30 metriä. Eka ja toka ok, ekalla yrityksellä näytölle. Kolmannella tuli sitten hämmennys. Riemu haki rullaa uudelleen varmaan 10 kertaa ja pudotti joka kerran liian aikaisin. Tein lopulta sen kanssa vähän koske-rulla-fut ketjua metsässä itse, tämän jälkeen homma lähti sujumaan ja viimeisellä rullan tuominen oli suorastaan priimaa. Riemu muisti ottaa katsekontaktin rulla suussa odottaen että sanoin kiitos ennenkuin irrotti.

Kotona tein lauantaina pelkkää rullan tuomista, siis tuota koske-rulla-fut. Ensin kosketuskeppi kädessä, sitten vaaputtimessa. Sanoin ekalla toistolla sivulletulokäskyn, mutta sitten jätin käskyn pois ja odotin että Rii itse oivaltaa tehdä oikein. Sille tuli pari katkosta, se tuli rullan kanssa kohti ja jäi seisomaan eteeni. Odottelin vain hiljaa, pari kertaa rulla putosi liian aikaisin, mutta sitten Rimpu keksi ja loput toistot se tuli rivakasti sivulle pitäen rullan suussa vaikka vähän venytin "kiitos"-irrotuskäskyn sanomista.