Minna kävi torstaina hieromassa Vinhan. Huonoon hyppyyn löytyi mahdollisesti selitys, Vinhalla oli lantio ja oikea kylki aika jumissa. Lihakset kuitenkin aukesivat hyvin, ja hieronnan jälkeen lantion liikkuvuus oli aika lailla palautunut. Torstain ja perjantain Vinhula saikin vain olla ja lenkkiellä normaalisti vapaana jota kroppa palautui. En antanut sen riehua Riemun kanssa ja pidin lenkkien "riehumispaikoissa" jomman kumman hihnassa. Hieronnan jälkeen Vinha on halunnut selvästi enemmän leikkiä nuorison kanssa ja suorastaan itse leikittää niitä.

Lauantaina tallattiin jälkiä Houraatissa. Tuulinen päivä, tuulta taisi olla paikallisesti jopa myrskyksi asti, mutta metsässä se pysyi kohtuullisena. Viileää ja kuivaa. Eija tallasi Vinhalle vajaa 2 km pitkän jäljen jolle Jaana teki harhan jäljen vanhettua tunnin. Kokonaisuutena jälki ehti vanheta 2,5 h. Jäljelle lähtiessa mulla oli yhtäkkiä liinan päässä melko kiskova labradori, vaikka viime aikoina se on ollut niin rauhallinen, liekö tuo rauhallisuus johtunut lihasjumeista. Jäljennosto janamaisesti vain noin 10 metriä jäljestä. On tullut tehtyä pitkähköjä janoja ja nostettua jälkeä tienvierestä reilummilta matkoilta, joten välillä on hyvä tarkistaa ettei Vinha mene yli vaikka jälki olisikin ihan siinä "nenä alla". Vinha tarkisti jälkeä liinanmitan takajäljen suuntaan, mutta kääntyi oletettavasti itsenäisesti oikeaan suuntaan, en ainakaan omasta mielestäni antanut mitään merkkejä. Jälki kulki kuopissa, metsätien reunaa ja hiekkatien yli leveähköstä risteyspaikasta. Vinha meni alun melko vauhdikkaasti, mutta vauhti rauhoittui aika pian ja jäljestys oli yllättävän tarkkaa. Pari kertaa meni yli kulmasta ja muuten teki kulmissa normaalit lenkit. Jonkun verran muita lenkuroita. Risteysalueella kaahasi yli kulmasta aina metsänreunaan asti. Tässä kohtaa tiesin missä jälki menee joten päästin irti liinasta ja kutsuin Vinhan takaisin. Se tuli hyvin kevyellä vihellyksellä joka kertoi heti ettei se tosiaan ollut jäljellä. noin 300 m ennen jäljen loppua oli harha, olin varautunut taas estämään harhalle lähdön, mutta Vinha vain tarkisti harhan pari metriä molempiin suuntiin ja jatkoi itsenäisesti oikeaa jälkeä!!! JES! Jospa tämä tästä palautuisi Loppupätkä meni normisti. Kaikki esineet nousivat, vaikka yritin välillä vähän "työntää yli". Esineet oli pienehköjä ja maanvärisiä.

Jälkiä vanhentaessa tehtiin nuorisolle ilmasutreeniä, Riemu teki kosketuskeppiä. Se oli joltisenkin omissa maailmoissaan eikä treeni ollut kovin sujuvaa. Tätä pitäisi tehdä varmaan kotona isännän kanssa.