Lauantaina keli oli kylmä ja tuulinen joten päätettiin treenata Kirsin työpaikan varastolla. Ensin vähän rakennusetsintää ja sitten tottista.

Riemu aloitti, tarkoitukseni oli tehdä ensin 5 toistoa pelkkää rullan tuomista niin että mh on näkösällä, sitten perään koko ketju ja sama toisella mh:lla. Riemu teki ensin pari toistoa ihan ok, mutta sitten se alkoi haahuilla, meni ohi, nuuski maata tms. ennenkuin toi rullan jos toi ollenkaan. Mulle tuli jotenkin tosi elävästi mieleen Ilo ja miten sen kanssa alkoi jo opitut asiat mennä huonommin jos en riittävän ajoissa nostanut kriteeriä. Marjutilta sain vahvistusta, se taitaa tuntea mun koulutustavat ja puutteet paremmin kuin minä itse ja niinpä tehtiin reipas muutos suunnitelmaan. Molemmat maalihenget menikin vähän piiloon vuorotellen varaston eri päissä, lähetin Riemun etsimään ja kun se toi rullan laitoin näytölle. Tehtiin siis ihan oikeaa etsintätreeniä ja koko ilmaisuketju ja homma meni tosi hienosti. 6 toistolla vain yksi virhe ja Riemu oli täynnä intoa Taitava Rimppis Välillä sen pitää näköjään vähän kovistella että mamma tajuaa edetä...

Vinhalle Kirsi ja Marjut menivät piiloon niin että minä en tiennyt piiloja. Löydettiin Kirsi aika nopeasti sosiaalitiloista, mutta Marjut olikin sitten kova pala. Käytiin halli läpi järjestelmällisesti hyllyväki kerrallaan eikä koira oikein selvästi reagoinut missään. Sitten tultiin takaisinpäin ja annoin Vinhan mennä vapaasti. Yhdessä hyllyvälissä Vinha reagoi jonkin verran ja sitä seuraavassa oikein selvästi. Se kiersi hyllyjä niin että arvelin hajun tulevan jostain ylempää. Sitten tahkottiin jonkin aikaa kunnes Kirsi vinkkasi oikeasta hyllyvälistä. Marjut oli isossa pahvilaatikossa n.1,5 m korkeudella hyllyllä eikä Vinhalla ollut mitään mahdollisutta päästä lähelle. Vinha ilmaisi lopulta laatikon alta, mutta oli silti ehkä vähän epävarma siitä mistä haju oikeastaan tuli. Luulen että haju laskeutui alas selkeimmin 5-10 metrin päässä laatikosta ja ilmastointi sekoitti pakan aika pahasti. Tositilanteessa olisin tuossa varmaan todennut että koira reagoi ja sitten olisi otettu toinen koira tarkistamaan (tai trukki paikalle )

Kun kaikki koirat oli treenattu otettiin vähän tottista, seuraamista ja paikallamakuuta. Riemu kulki kyllä hienosti vierellä, mutta kontaktin pitäminen oli vaikeaa kun se halusi katsoa mihin mennään. Luoksetulo meni hienosti ja paikkamakuu aivan loistavasti. Laitettiin koirat rykelmään, nuoriso eli Mauri ja Riemu reunoille ja Hiski-mies keskelle. Otin aika vähän etäisyyttä mutta kävelin sinne tänne ja kävin välillä palkkaamassa. Riemu oli kivan levollisen ja rauhallisen oloinen.