Treenasin lauantaina aamulenkin yhteydessä taas hiukan suuntia Vinhan kanssa. Bongasin golfkentältä sopivan ojan joten päätin ottaa eteenlähetyksiä ojan yli. Lisäksi aloitin taaksepäin lähetyksen opettamisen. Aluksi otimme taas pienen palautusharjoituksen kahdella damilla labradorileirillä opittuun malliin: Nopeasta palautuksesta palkaksi uusi nopea nouto. Ensin olin kuitenkin jättänyt kohteen jo ojan toiselle puolelle ehkä 7 metriä ojasta, ja kohteelle 4 damia. Aloitin lähettämällä hyvin läheltä ojaa, ehkä viiden metrin päästä. Vinha meni vauhdikkaasti yli ja palautti hyvin. Sitten etäisyys vajaaseen 10 metriin, josta onnistunut lähetys ja jälleen lisää etäisyyttä nyt noin 15 metriä ojasta. Nyt matka tuli kuitenkin liian pitkäksi ja Vinha ehti bongata matkalta jonkin golfkentän merkin, mustavalkoisen pystyssä olevan tikun... :( Kutsuin koiran pois, lyhensin matkaa ja sain jälleen onnistuneen linjan ja noudon. Neljännelle lähetykselle en lisännyt etäisyyttä.

Sitten otin Noutajat Metsästyskokeisiin-kirjan ohjeiden mukaista taaksepäin lähetystä, samalla tyylillä opetus on tehty myös Clicker Gundog-kirjassa. Ajatuksena on että taakselähetystä käytetään kun koira harhautuu linjalta oikealle tai vasemmalle jolloin se pysäytetään ja tarkoitus on korjata koiran suunta jälleen oikeaksi. Lähetys tehdään siis takaviistoon vasemmalle tai oikealle, ei suoraan taakse. Laitoin koiran istumaan eteeni parin metrin päähän nenä minuun päin ja heitin damin sen ohitse oikealle takaviistoon. Sitten lähetys oikealla kädellä ylös ja käskyllä nouda. Kolme toistoa niin että heitin yhden damin, sitten heitin peräkkäin kaksi damia joille kaksi lähetystä. Yhteensä 7 toistoa. Vaikeinta tässä oli Vinhalle paikallaan pysyminen damin viuhahtaessa korvan ohi, enkä vaatinut siltä ehdotonta suoruutta sillä mielestäni olisi epäloogista opettaa koiralle että se ei saa katsoa damia. Noutoon pääsi siis jos peppu pysyi maassa vaikka kroppa kääntyikin hetkellisesti katseen seuratessa damia. Tämä oli siis helppoa, ja nyt tarvitaan vaan toistoja tietysti molemmille puolille. Sitä miten lähden vaikeuttamaan tästä eteenpäin en heti keksi.

Alla yksi noutokuva, tälläisiä saa kun yrittää vielä itse kuvatakin treenaamisen ohessa... :( Keli oli myös liian pimeä. Koiran takana oja ja valkoinen kohde jolla vielä yksi dami.


Ja sitten poseeraus damin kanssa, liian pimeää :(