Vuoden viimeisen päivän kunniaksi ja lumen "lasehdittua" pellolla nilkan tasolle, tehtiin Riemuttimen kanssa nometreeniä kotona. Ostin joulukuun puolivälissä pallonheittovarren jolla saan heitettyä pallon ainakin 20 metriin ja pääsen palkkaamaan Riemua oikeaan paikkaan pysäytyksistä. Pysäytykset ovat olleet erityisesti pellolla epävarmoja ja Riemu on valunut pysähdyttyään kohti minua, tietenkin kun palkaksi heittämäni pallo/damipallo ei lennä riittävän kauas vaan jää mun ja koiran väliin. Heittovarrella heitetyllä pallolla palkaten on pysäytystreeniä tehty pihalla pakkasessa muutama kerta niin että pysäytyksiä on tullut yhteensä max. 5-10 ja noiden pihatreenien tulos näkyi nyt heti pellolla. Uskomatonta miten nopeasti tosiaan oikeaikaisella ja tässä kohtaa erityisesti oikeaan paikkaan tulevalla palkkiolla voi saada tuloksia.

Nyt siis pellolla ensin kaksi lähetystä suoraan eteen. Mulla oli valkoinen kohde, mutta se näkyi tietysti aika huonosti kun tausta oli lähinnä valkoista lunta. Eteenmenot hyvät. Kolmannella pysäytin, Riemu mietti ehkä sekunnin sadasosan, pysähtyi ja vippasin pallon palkaksi. Valitettavasti heittoni oli huono ja pallo jäi varresta huolimatta mun ja koiran väliin. En ottanut kuitenkaan uutta, vaan isäntä vei damin Riemun näkemättä kohteelle ja otin vielä yhden eteenlähetyksen.

Sitten markkeerauksia, ykkösmarkkeerausta vastatuuleen. Isäntä heitti vasemmalle ja oikealle puolelleen, ja Riemu paikallisti tosi hyvin, se juoksi oikeastaan kaikilla heitoilla suoraan damille, yhdellä vähän vinoon isännän puolelle. Tehtiin kaksi kakkosta niin että käännyin 180 astetta, heitin damin, käännyin takaisin, isäntä heitti, Riemu haki, käännyin ja Riemu haki ensiksi heitetyn damin. Sitten sama niin että käännyin ja heitin ekan damin 90 asteen kulmaan. Palauttaessaan isännän heittämää Riemu vähän kaarsi tuota ekaksi heitettyä kohti, mutta kun kutsuin uudelleen se palautti hyvin. Eli jatketaan noilla 90 asteen kulmassa olevilla vielä pari kertaa. Kokonaisuutena Riemu oli tosi rauhallinen, se odotti lupaa tehtävien suorittamiseen rauhallisesti, vain kerran se aavistuksen varasti (ts. lähti siitä että avasin suuni), tällöin Vinha oli piipannut aidan takana.  Lisäksi kaikki palautukset oli tosi hyviä, vaikka annoinkin se vähän rallattaa pallon kanssa. Mahtaiskohan neidillä olla jotain valeraskautta tulossa kun se on noin lunki.