Maanantaina hakuiltiin koealueella. Vinhalle 250 m rata, neljä maalinaista (tai kaksi paikkaa vaihtavaa, sillä meitä oli treeneissä jälleen vain 3) alueen lopussa, niin että alkuun tuli tyhjiä pistoja ja löydöt neljällä vikalla pistolla. Vinha irtosi normaaliin tapaansa mutta ei mennyt aina suoraan ja työskenteli kovin taaksepäin Sitä sai myös huudella reippaastikin pois alueelta. Palautusta siis ohjaajalle kun kaksi edellistä treeniä on mennyt niin hyvin. Jäin taas miettimään sitä miten saisin kerrottua koiralle selvästi mihin suuntaan aioin itse liikkua, siis mikä se "eteenpäin" on jotta koira osaa työskennellä oikeaan suuntaan.

Eilen keskiviikkona tehtiin peko-ryhmän kanssa jälkiä. Miikku oli tallannut Vinhalle 1,5 km mittaisen jäljen jolla oli 6 esinettä ja harha. Jälki ehti vanheta 3,5 h. Jäljennosto oli vähän kummallinen. Vinha veti vasemmalle ennenkuin eteni suoraan, nosti jäljen, ehti jäljestää n. 15 m mutta kun tultiin hiekkakuopan reunalle se lähtikin kiertämään kuopan reunaa jälleen vasemmalle kunnes tultiin takaisin tielle. Lähetin tieltä uudelleen jolloin koiralle oli selvä ajatus siitä missä jälki menee ja se meni juurikaan muuta haistelematta suoraan jäljelle ja jatkoi sitten ihan ok. Jäljesti mukavaa vauhtia ja nosti tarkasti kaikki esineet. Jäljen keskivaiheilla oli monta tien ja polun ylitystä sekä kuivaa jäkälikköä ja hiekkaa. Niissä joutui selvästi tarkentamaan ja tarkistelemaankin, mutta ei yhtään kaahannut eikä lähtenyt nokka ylhäällä mihinkään. Hyvä Harha melkein lopussa, noin 40 m ennen vikaa esinettä. Vinha lähti tarkistamaan harhaa takajälkeä ja olisi varmaan jatkanut sitä jos olisin mennyt perään. Jäin seisomaan jäljelle ja kun liina loppui Vinha palasi suurempia kiskomatta takaisin ja jatkoi nopeasti oikeaa jälkeä.

Riemulle HITT-namijälki hiekkatielle, namien väli ehkä 5-10 cm. Kiskoi ja halusi hulluna jäljelle, meni liian kovaa ja nameista jäi varmasti puolet syömättä. Meni siis huonomminkuin kuin asfaltilla. Nyt pitää ryhdistäytyä ja ruveta tosissaan tekemään jälkiä myös Riemulle. Tehdään hiekalle sitten kun ei asfalttia ole tarjolla.