Blogi on jäänyt jonnin verran jälkeen treeneistä, pitäisiköhän mun harkita enemmän ja treenata vähemmän Viime viikon keskiviikkona treenasimme peko-ryhmän kanssa Isokylän koululla, josta koululaiset on juuri siirtyneet homeiden alta muihin rakennuksiin. Meillä oli käytössä käytävä jonka varrella siivouskomeroja yms. ja pari luokkaa, kuntosali, pommari ja iso varastohuone jossa ilmastointi liikutti hajuja mielenkiintoisesti.

Vinhalle kolme maalihenkeä piiloon niin että en tiennyt paikkoja, "sokkona" etsiminen kehittää mielestäni parhaiten koiranlukua, joka rakennuksessa on aina hankalaa. Tietty on myös se vaara että treenistä tulee koiralle raskas, nyt kävi niin. Käytävän varrelta tarkistimme mielestäni kaikki huoneet, ketään ei löytynyt, mutta Vinha reagoi käytävässä johonkin hajuun. Pyörittiin ja pyörittiin ja Vinha läähätti jo aika paljon kunnes pienen vinkin jälkeen tajusin että olin avannut luokkien välistä kolmesta ovesta vain kaksi. Että voi ihmisellä olla surkea huomiokyky Kolmannen oven takaa kirjastosta löytyi eka mh. Toinen löytyi suht helposti toisesta pommarista, Vinha tunki reippaasti perille saakka kirjahyllyn läpi. Kolmatta etsittiin sitten taas jonkin aikaa. Pommareiden ja varastoalueen välissä oli kuntosali, jossa oli meidän aloittaessa vielä pari kuntoilijaa, ja mennessämme siitä ohi kehotin Vinhaa jatkamaan eteenpäin. Kun varasto oli tarkistettu palattiin takaisin ja Vinha reagoi jälleen kuntosalin oviaukossa. Imastointi nosti hajun kuntosalin takanurkasta suoraan ylös ja ovelle, ja paikallistaminen oli koiralle aika hankalaa, mutta onnistui lopulta.

Riemulle taisi olla 4 maalihenkeä. Ei kovin vaikeissa piiloissa, mutta kuitenkin sen verran että joutui vähän etsimään. Rullan ottamiset meni joka kerralla ok, mutta tuominen oli huonoa. Riemu pudotti rullan joka kerta liian aikaisin, ja joutui aina hakemaan sen uusiksi. Vähän liian vaikea treeni vielä.

Tällä viikolla kyläilimme maanantain ryhmässä, sillä ti-ke olin työreissussa Oulussa, ja keskiviikkona käytiin eläinlääkärissä. Treenit 8-kulmassa, Linex-boatin hallien ympäristössä. Riemu treenasi ensin. 5 maalihenkeä jälleen helpoissa piiloissa, mutta vähän liian vaikea treeni kuitenkin. Riemu etsi tehokkaasti, mutta jälleen rullat putoili joka kerta liian aikaisin. Edellisen peko-treenin jälkeen ehdittiin tehdä kolme ilmasutreeniä kotona, ensin pihalla isännän kanssa, jolloin kaikki toistot meni tosi hienosti, sitten rakennusetsintää meidän suulissa Riitan ja Samun kanssa jolloin rulla putoili taas liian aikaisin, ja sitten vielä Samun kanssa, jolloin 5 toistoa meni hyvin, kuudennella etsimistä tuli enemmän ja rulla putosi liian aikaisin. Eli, pitäisi tehdä vielä paljon ihan selkeää ilmaisua, vaikeuttaa lisäämällä matkaa ja käyttämällä kahta maalihenkeä.

Vinhan treeni maanantaina suht normi taajamaetsintää. Ensimmäinenmaalihenki oli kivikossa ja toinen lähellä kivikkoa korkealla avonaisten kierreportainen yläpäässä. Kivikosta mh paikallistui nopeasti, mutta portailta paikallistaminen oli vaikeaa. Haju laskeutui kauas metsän rajalla ja Vinha otti ensin rullan hajusta tosi kaukanan maalihengestä. Näytölle mentiin reippaasti portaat ylös asti. Kolmas löytyi sitten veneen alta, mutta tässäkin Vinha otti rullan suuhun ensin aivan liian aikaisin. Tätä virhettä ei olekkaan näkynyt pitkään aikaan, en muista milloin, mutta lienee paikallaan tehdä vähän puhdasta ilmaisutreeniä Vinhankin kanssa.