Torstaina iski laiskuus enkä jaksanut lähteä ajamaan Kannukseen. Sen sijaan käytiin lumikenkäilemässä tuossa lähipellolla ja mennessä isäntä jätti metsän kulmaan neljä damia. Palattuamme oli jo aika hämärää, eikä Vinhalla takuulla ollut mitään tietoa dameista, joten suunnittelemani linjaan lähetykset olivat ihan sokkoja. Keli ei ollut kovin sopiva, vähän kuorettunutta lunta jossa liikkuminen oli tosi hidasta koiralle. Vinha lähti kyllä suht suoraan, mutta pyrki heti kohdalle osuneelle lumikenkäjäljelle ja jouduin lähettämään sen pari kertaa uusiksi. Vaihdoin vähän kulmaa ja meni pikkuisen paremmin, mutta kokonaisuutena oli huono ajatus treenata linjaa pellolla. Loppuun otin pihalla kaksi lyhyehköä, mutta suoraa sokkoa linjaan lähetystä.

Riemun kanssa ensin vähän vierellä kulkemista, ei kauhean hyvä, piti houkutella aika paljon. Sitten damin nostamista ihan läheltä ja noutamista vähän kauempaa. "Ota"-käsky toimii kotona hyvin, paikalla istumisessa on parantamista. Mutta hienosti typy nyt palauttaa, se tuuppaa damin mulle suoraan päin reisiä ja vähän kurottaa ylös, ylhäältä palkitseminen lienee vaikuttanut  . Lopuksi tehtiin noutoja niin että isäntä heitti damin. Matkaa vajaa 5 metriä. Ensin Riemu malttoi istua käskyn alla paikallaan, mutta kolmannen heiton jälkeen se melkein varasti ja loput kolme pidin sen nk. taippariotteessa. Jos peppu nousi, odotin että istuu ja istumisesta pääsi palkaksi noutamaan. Palautukset edelleen hyviä, kerran jouduin pillittämään kun neiti lähti tarjoilemaan damia isännälle. Vikasta noudosta heitin palkaksi uuden hienon damipallon. Tilasin niitä kaksi Siitarin Heliltä ja likat on molemmat ihan liekeissä niistä

Maanantaina Kiltan hallilla otin myös damin nostoa ja noutamista muun ohessa. Olin tehnyt ensin kosketuskeppiä ja sivulla kulkemista ja vaikka Riemu oli jo innoissaan se innostui todella kun kaivoin damin repusta :) Innostusta siis alkaa todella löytyä, hieno homma.

Tänään Vinhan kanssa Etsintäkokeen tarkkuusruutua pihalla. Esineinä kävelysauvan tulppa, vanhan pannan rengas ja kärrykolikko. Kaikki esineet nousivat hyvin maasta kun tein pelkkää nostoa, mutta haisivat tosi huonosti lumessa. Vinha pyrki etsimään penkasta josta oli potkinut lunta "tarkkuusruutuuni" esineiden peitoksi. Tajusi kuitenkin lopulta etsiä maasta ja nosti esineitä nätisti.

Voiman kanssa näyttelyseisomista ja juoksemista pihalla. Kotosalla se juoksee nätisti löysällä hihnalla ja löydettiin nopeasti sopiva juoksuvauhti jossa raviaskel piteni hienosti. En tosin tiedä onko se toivottavaa vai ei pystykorville, olisi ollut hyvä ravi porokoiralle... Hienosti poika osaa pysähtyä ja ottaa katsekontaktin ylös "seiso"-sanalla. Ehkä uskalletaan 19. päivä match showhun.

Riemun kanssa tehtiin kosketuskeppiä ja siitä istumisia ja pari maahanmenoa. Sitten paikallaistumista, otin vain pari askelta pois ja palkkasin tiheään. Sisällä myöhemmin sivulletuloa. Riemu kääntää itseään nyt hienosti 180 astetta etujalat pölkyllä. Meidän pölkky on vähän pieni joten Rii saa pikkuisen taiteilla pysyäkseen siinä. Tämä on siis kolmas treenikerta tuon pölkyn kanssa ja käännös tulee ilman mitään apuja. Kolme kertaa 10 toistoa pölkyn kanssa, sitten jätin pölkyn pois ja laitoin kosketusalustan tilalle. Riemu oli aluksi ihan pihalla, tarjoili istumista ja maahanmenoa, mutta lopulta sain aika monta kääntymisen tynkääkin. Ei vielä niin sujuvia kuin pölkyn kanssa. Katsotaan miten menee huomenna. Loppuun maahanmenoja, edessä ja sivulla liikkeestä (pysähdyin itse). Nopeita, ainakin minusta, täytyisi videoida.