Tällä viikolla olen ottanut yhteensä viisi lyhyttä ruututreeniä. Kahdella ekalla treenillä tein ruudun ja vein sinne alustan niin että Vinha näki. Lauantaina ja tänään sunnuntaina tein ruudun kun Vinha oli sisällä. Ruutuun meno on selkeästi parantunut sillä että olen treenannut a) pelkkää alustan koskemista, b) ottanut ruutua lyhyeltä etäisyydeltä jolloin Vinha varmasti menee alustalle ja c) palkinnut vain alustan koskemisesta. Tuossa alustalle osumisessa on vaikea pitää kriteeriä tarkkana sillä Vinhan tyyli koskea alustaan on hypätä sille molemmilla etutassuilla ja kun alustan koko on 10x15 cm se jää tietysti siihen etutassujen väliin. Joka tapauksessa ruutuunmeno näyttää nyt hyvältä, nyt vaan pidennän matkaa pikkuhiljaa ja käytän maltilla pallopalkkaa. Lähetin tänään tokassa treenissä ruutuun etäisyyksiltä 5 m, 8 m ja sitten 10 m, mutta siinä näkyi pientä haparointia.

Lauantaina otin luoksetulon maahanmenoa, alustalla ja matkat noin 5 metriä alustan molemmin puolin. Vinha menee nyt aika hyvin maahan. Otin lopuksi yhden pysäytyksen seisomaan ja sekin meni nappiin, kuuntelee siis, ei arvaile Hymy Lisäksi otin luoksetulon loppuasentoa eripituisilta matkoilta. Tässä edelleen vinoutta jota en ole saanut oikein koskaan pois, olen pentuna/alussa hyväksynyt liikaa vinoutta ja vaikeuttanut liian nopeasti L Vinha ei kuitenkaan törmännyt kertaakaan mikä oli oikein hyvä.

Lisäksi olen treenaillut peruuttamista, otan nyt seuraamisena mutta käytän vielä apuna seinää jotta Vinha peruuttaisi suoraan. Liike on parantunut mutta ei vielä varma. Lisäksi aloitin olohuoneen ikkunoiden edessä sivuaskeleet vasemmalle. Tulin opettaneeksi ne vanhan säännön mukaisesti niin että käännän rintamasuuntani vasemmalle ja nyt se ei enää ole sallittua. Harmi koska niin Vinha teki sen tosi mallikkaasti. Totesin että järkevintä on lähteä liikkeelle oikealla jalalla jolloin astun ristiin vasemman yli ja koira lähtee liikkeelle ilman että törmään siihen. Pientä vinoutta, mutta sain selkeitä sivuaskeleita kuitenkin.

Vinha aloitti viime viikolla juoksun, joten nyt ei päästä halliin muutamaan viikkoon. Koitetaan sen sijaan saada ruutu, luoksetulo ja seuraamisen peruutus/sivuaskeleet kuntoon omassa pihassa näiden viikkojen aikana. Lisäksi pitäisi tehdä paaaljon pieniä pätkiä kaukkarijumppaa...