Eilen tein pihalle hienon ruudun johon laitoin rajat keltaisella merkkausnauhalla. Vinha odotti sisällä ruudun teon ajan ja kävi aivan kierroksilla päästyään ulos. Lähetin sen ruutuun noin 5 metrin päästä ja se juoksi suoraan ruudun läpi ikäänkuin etsimään jotain. Seuraavalla yrityksellä se meni ruutuun ja alkoi siellä ihmetellä reunanauhoja, kulmamerkkejä jne. Lähinnä se tarjosi reunanauhan koskemista nenällä... ja sitten tuuli jo heittikin mun hienot reunanauhat mihin sattuu...Itku Että se siitä treenistä. Raunanauhat sekoitti siis Vinha täysin vaikka hallilla niitä on käytetty. Täytyy kokeilla käyttää jälkiliinaa reunana, se on raskas ja taipuisa niin että voisi pysyä paikallaan mikäli pituus riittää. Lisäksi taidan vihdoin tilata ne painotetut kartiot ruotsin Caniksesta.

Kaukokäskyjen osalta olen palannut maahan-seiso "jumppaan" jotta saan varmuutta oikeaan suoritustekniikkaan. Eilen aloin liittää uudelleen käskyä maasta seisomaan nousuun. 4x10 sarjaa joista vikassa sanoin käskyn. Olen myös ehkä keksinyt siihen hyvän käsimerkin, ehkä... Samalla tehdään erillisinä harjoituksina "yhden asennonvaihdon" kaukoja eli istu-maahan-istu-ylös jne.

Eilen tein lisäksi muutamia seuraamisen sivuaskeleita vasemmalle. Vinha oli tosin edelleen hirmu kierroksilla ja ryntäili käden perään jos siinä oli jo nami. Teimme siis ensin luopumista käsi selän takana/koiran yläpuolella/vatsan päällä jne. koira sivulla istuen. Se sentään sujui Silmänisku Siitymisessä pyrkimykseni on nyt nojata ensin vasemmalle jotta koira voi ennakoida liikettä ja sitten astua ensin oikealla jalalla ristiin vasemman yli. Tässä pitäisi päästä palkitsemaan alkuun Vinhan pienestäkin liikkeestä tai pikemminkin jo painon siirtämisestä vasemmalle (sen sijaan että se pomppaa ylös). Itse on vaan vaikea nähdä sitä liikettä sivuviistosta joten tähän tarvitsisin apunaksuttelijan Otsan rypistys Täytyy yrittää virittää peili jotenkin sisälle.