Teimme viikonloppuna Vinhan kanssa etelänreissun. Pääasiallisena tai alkuperäisenä tarkoituksena oli koirahierontakurssi sunnuntaina Helsingissä, mutta tokihan samalla ehti tapaamaan kavereita ja treenaamaan.

Lauantaina treenattiin hakua neljän naisen ja kuuden koiran voimin Korsossa. Tallasimme kisatallauksella alo-avo kokoisen radan. Otin Vinhalle ensin tyhjän vasempaan etukulmaan, jossa oli edelliselle koiralle ollut mh. Vinha irtosi riittävän syvälle ja teki ihan kauniin piston. Sitten lähetys oikealle jossa mh oli etukulmasta noin 20 metriä eteenpäin taimikossa. Täältä Vinha ei tuonut rullaa ensimmäisellä kerralla kunnolla perille asti joten lähetin sen uudelleen ja sitten näytöllä kuulin että se oli tullut molemmilla kerroilla rulla suussa maalihengen luo. Ekalla kerralla olisi mahdollisesti ottanut rullan parin metrin päässä ja toisella tuli mh:n takaa jolloin rullan ottokohta jäi epäselväksi. Sitten lähetin taas vasemmalle, mh oli kuopassa noin 20 metriä keskilinjasta ja saman verran lähetyskohdasta eteenpäin. Tarkoitus oli että Vinha saisi hajun kun kutsuisin sitä takaisin pistolta, mutta juuri piiloutuneen mh:n haju leijui vielä ilmassa niin että Vinhulapa pinkaisi suoraan kuopalle. Eli vieläkään tämä maalimiehen nosto pistolta takaisin tullessa ei onnistunut. Töpeksin myös itse kun en lähtenyt kulkemaan riittävän rivakasti keskilinjaa eteepäin. Nyt ilmaisu ok. Sitten oli vielä mh:t molemmissa takakulmissa, tarkoituksena että saan ainakin yhdet tyhjät pistot molemmin puolin ennen löytöjä. Takakulmat oli kuitenkin lähempänä kuin muistin joten lähetin yhden tyhjän oikealle ja vasemmalta Vinha bongasikin mh:n heti seuraavalla pistolla. Ilmasu ok. Oikealta ei tullut hajua ja tallausjäljet veivät kohti eturajaa eikä Vinha tehnyt suoria pistoja saati työskennellyt eteenpäin. Oikealle lähetinkin sitten vielä kolme kertaa, ja välillä yhden piston tasapainon vuoksi  vasemmalle ennenkuin viimeinen mh löytyi. Nyt taas ilmasu ok, näytöllä pientä steppailua, Vinha ei malttanut odottaa istumassa palkkapurkin kaivamista ja avaamista.

Lauantaina tehtiin vielä Sarilla takapuolen kääntö treeniä, eli sitä missä koiraa opetetaan hallitsemaan takaosaansa opettamalla se liikuttamaan takajalkoja sivusuunnassa kun etujalat ovat kirjan, laatikon tms. päällä. Heti alkuun todettiin että Hukan ja Ruun käyttämä kirja oli Vinhulalle liian pieni ja heppoinen. Sari oli myös aloittanut Hukan kanssa korkealla pallilla jolle koira nostaa melko automaattisesti molemmat etutassut. Vinhakin aloitti siis pallilla ja tajusi melko nopeasti laittaa tassut ylös ja pysyä siinä. Sitten vaihdoin matalampaan saviruukkuun ja saimme jo ihan mukavaa takajalkojen liikettä kun "työnsin" koiraa omalla liikkeelläni. Sitten tein vielä vähän "markkeeraustreeniä" eli namin tuijotusta ;) kato- ja yes-käskyt ei ole ihan selviä, vaan Vinha tuppasi lähtemään jo kun sanoin kato. Sen tulisi siis kohdistaa katse pudotukseen kanalla kato ja yes on lupa ottaa nami/pallo. Oikeassa markkeerauksessa yes-sanan tilalle sanon noutokäskyn. Tätä pitäisi muistaa tehdä kotona, niin ja olisi mukava saada niitä ihan kunnon markkeerauksiakin joskus. Ehkä pitäisi ostaa daminheitin.

Sunnuntain hierontakurssi oli oikein mielenkiintoinen. Ensin parin tunnin luento ja sitten harjoitukset niin että hieroimme omasta koirasta toisen puolen ja parin koirasta toisen. Opin että liian helläkätinen ei pidä olla ja ettei koira mene rikki vaan sitä voi tosiaan hieroa kuten ihmistä. Parillani oli pieni kiinanharjakoira joka olikin sitten aika erituntuinen käteen kuin labradori ;)