Eilen taas tiiviisti sijoitellut treenaukset ja lenkkeilyt Houraatissa. Ajelin kuntoradan puolelle lähelle Pentin maita ja tallasin ensin Vinhalle simppelin jäljen. Helppoa sammalmaastoa, yksi vino tienylitys, pari kulmaa, pari montun "ylitystä", siis pohjan kautta kävelyä ja 7 keppiä. Laitoin ekan kepin noin 30 metriä jäljen nostokohdan jälkeen ja sen alle ruokapurkin. Myös vikan kepin alla ruokapurkki. Merkki ainoastaan viimeisen kepin kohdalla ja "janan" kohdalla. Sitten jäljen vanhenemista odotellessa lenkki kasitiensuuntaan, yli ja ampumaradan puolella hiekkakuopille asti.

Ajoin jäljen tunnin vanhana. Vinha kävi aika kierroksilla jäljelle lähtiessä, se oli nähnyt osin auton ikkunasta kun tallasin ja kun tultiin takaisinpäin lenkiltä se jo veti loppupätkän suorastaan hulluna. Eli jos mennään joskus Canicrossaamaan niin täytyy jättää sille joku "tehtävä" maalialueen suunnalle  Vähän häiritsin koiraa ennenkuin lähetin sen janalle, testasin lähteekö se millä tahansa käskyllä ja lähtihän se. "Kukka" kelpasi hyvin "etsi jälki" käskyn sijasta... Jäljen nosto Vinha tyylistä häsäämistä, tarkisti takajäljen melkein liinanmitan päähän ennenkuin käänsi oikeaan suuntaan. Jälki kulki nyt janaan nähden oikealta vasemmalle kun se on viimeiset 4 kertaa lähtenyt oikealle. Olipa hyvä että muistin huomioida tämän... Olen muissakin tilanteissa huomannut että Vinha oppii nopeammin kuin uskonkaan tekemään asioita "niinkuin on aina tehty".  Takajäljen tarkistuksen jälkeen siis oikeaan suuntaan ja heti pian löytyi eka keppi. Koira oli selvästi vähän hämmentynyt ja ajoi tässä kohtaa jälkeä metrin sivussa. Pitäisi muistaa enemmän tehdä näitäkin... Toisen kepin meinasi mennä yli, merkkasi kyllä selvästi mutta olisi jatkanut matkaa. En antanut. Kolmannella meni heti maahan ja ymmärsin sanoa "naksu"-, tai oikeammin "pallo"-sanan YES joka upposi selvästi paremmin kuin normi kehu. Annoin palkan myös niin että kaivoin siankylkisiivupussin taskusta koiran nenän alle ja kaivelin palan sille siinä. Tuntuu että kun siivupalan antaa suoraan taskusta Vinha ei edes huomaa nielaisseensa jotain... Neljännellä kepillä Vinha meni myös nopeasti maahan. Viides keppi oli heti neljännen jälkeen, alle 10 metrin päässä ja siinä V hiukan mietti ennenkuin ilmaisi. Kuudennella merkkasi, meni ohi, palasi takaisin ennenkuin liina ehti tiuketa tai minä ehdin tehdä mitään, ja meni maahan. Seiskan alla olleesta purkista tuli jälleen haju ilmeisen laajalle alueelle sillä viimeiset 10 metriä olivat pikemminkin esine-etsintää kuin jälkeä... Ei hyvä, varsinkin kun neiti tuppasi muutenkin aika lailla kaahaamaan. Mutta kokonaisuutena ihan ok treeni. Keppi-ilmaisut on parantuneet pikkuhiljaa joten ehkä meillä on vielä toivoa. Samoin opin itse lukemaan koiraa jäljellä koko ajan enemmän ja se tekee hommasta aina vaan mielenkiintosempaa  Saatais nyt vaan se JK1 niin päästäis näistä supertuoreista jäljistä.

Jäljestyksen jälkeen ajoin vielä Pahojen kentän kautta. Otettiin seuraamista, tasamaanoudot, hypyt ja eteenlähetys. Muistin nyt ottaa koiran kentälle kontaktissa niin että se tottuu ettei voi ensin haistella aluetta. Seuraaminen oli suht ok, tein käännöksiä jonkin verran ja palkkasin tiheään. Täyskäännös ei vaan edelleenkään meinaa tulla loppuun asti. Hypyissä ei juuri huomauttamista. Vinha sovitti askeleita molemmilla hypyillä mutta ei kolistellut. A-esteen otin vain kerran. Lopuksi eteenmeno joka oli vähän vaisu mutta suora. Meni maahan vasta toisella käskyllä mutta en ottanut uusiksi.