Keskiviikkona treenattiin Kruunupyyn rajalla, Vaasantien hiekkakuopilla. Ajatuksena jälleen seurailla miten korkeuserot vaikuttavat hajujen kulkuun. Meitä oli neljä, joten otimme vain 2 maalihenkeä. Vinhalle ensimmäinen oli hiekkakuopassa n. 3-4 metriä korkean kasan päällä, toinen metsän reunassa, em. kasalta reilu 50 metriä. Välissä hakkuuaukeaa. Otin viikonlopun koetta ajatellen seuraamista ja paikkamakuun ennen treeniä, tavoitteena jälleen että seuraamisesta pääsee palkaksi etsimään. Hallittavuustreeni menikin suht ok. Jostain syystä en laittanut Vinhalle rullaa kaulaan ennen hallittavuustreeniä, puin vain liivit enkä muistanut rullaa siinäkään vaiheessa kun lähetin koiran etsimään. Tarkoitus oli kulkea tuulen alapuolella ja katsoa mistä koira saa hajun nenäänsä, Vinhan kohdalla sitä ei vaan ehtinyt taas paljon katsella. Etsi-käskyn saatuaan Vinha juoksi matalahkon hiekkakuopan reunaan ja hävisi pusikkoon, luulin sen menneen kauemma vesikuopan rantaan ja kutsuin useamman kerran. Vinha juoksi kuitenkin itseasiassa reunaa kiertäen aika lailla suoraan kasalle ja kiipesi kasan päälle. Ilmeisesti haju tuli kuopan reunaa ja kasan kohdalla suoraan koiran nenään. Kasalla käytyään Vinha lähti tulemaan kohti ja ehdin ihmetellä miksei sillä ole rullaa suussa ennenkuin tajusin ettei koiralla ole edes koko rullaa kaulassa. Vinha tuli ilman rullaa puoliksi päin hypäten sivulle, samalla tavalla kuin se tulee rullaa tuodessaan, joten nyt tiedän mitä se tekee jos jostain syystä ei saa rullaa suuhunsa Ihan tärkeä tieto tämäkin, tätä voisi ehkä jopa vähän harjoitella... No, laitoin kuitenkin rullan koiralle ja otin uuden ilmaisun ennenkuin päästin näytölle.

Seuraavasta maalihengestä tuli myös haju melko kauas, aika pian liikkeelle lähdettyämme Vinha sai hajun ja teki aika vauhdikkaan ilmaisun. Pimeässä sitä ei kyllä ehdi paljon lukea. Eija kommentoi ihan hyvin siitä ettei mun kannattaisi huudella koiraa kun se työstää hajua eikä kuitenkaan tule.

Huima treenaili seuraamista ja sivullaistumista ihmishäiriössä. Vapaana ollenssaa se koetti ensin hyppiä ihmisten päälle, mutta heti kun otin sen sivulle se keskittyi vain pitämään kontaktia ja saatoin kulkea aivan muiden vierestä ja pysähtyä niin että pentu oli melkein kiinni toisessa ihmisessä eikä se haitannut keskittymistä yhtään