Viime viikolla tein ensimmäisen varsinaisen erottelutreenin molempien noutajien kanssa. Molemmilla 2 hajua joista toinen siis sama kuin minulla hajunottopurkissa. Vinha tarjosi ensin nenän pitämistä purkilla, mutta tuntui sitten tajuavan jutun juonen. Ja se onkin tehnyt hajun tunnistusta jo aiemmin. Toisaalta tuo aiemmin vahvaksi opittu ilmaisun tarjoaminen on vähän ongelma, en ole ihan varma haisteleeko se vai tökkiikö vaan purkkeja nenällä. Toistaiseksi naksautan oikean haistamisesta, en liitä ilmaisua ihan heti. Ao. videoklipissä ensimmäinen treeni. Hyvin näkyy että olen pari kolme kertaa todella myöhässä naksuineni...

http://www.youtube.com/watch?v=UUygeOtn4v4

Toisella kierroksella homma näyttää videolla melko samalta kuin ekallakin, mutta treeniä tehdessä jäi vähän sellainen tunne että kriteeriä olisi jo pitänyt nostaa ja ottaa kolme purkkia. Hajuja oli kuitenkin käytössä vain kaksi. Vaihtelin myös liian vähän purkkien paikkoja, eikä tuosta nyt todellakaan pysty sanomaan ymmärtääkö V etsiä oikeaa hajua vai tarjoaako se nenäkosketusta. Hitto kun olisi mahdollisuus käyttää sellasta pyörivää härveliä tai edes purkkirataa. Toka sessio siis seuraavassa klipissä.

http://www.youtube.com/watch?v=jBVSAZoKaV0

Riemu tökki ensin sinnikkäästi väärää purkkia, sitten istui, ihmetteli ja turhautui. Ja minä meinasin erehtyä jo käyttämään rangaistusta (eli oikean purkin poistamista seurauksena väärän tökkimisestä)... Sessiosta tuli vähän liian pitkä, mutta lopulta Riemu tuntui tajuavan mistä on kyse.

http://www.youtube.com/watch?v=w3o1fM3SgtY

Seuraavalla sessiolla se näytti saavan kiinni ideasta aika pian. Ja sitten alkoikin tahti kiihtyä niin etteivät purkit enää pysyneet pystyssä... Luulen että Riemun kanssa voi olla helpompi edetä kunhan päästään alkuun, sillä ei ole aiempien treenien painolastia tässä kuten Vinhalla. Mutta Riemulle pitäisi nyt miettiä ilmaisu. Kenties maahanmeno, onkohan loogista että ilmaisu on sama kuin myöhemmin esineilmaisu jäljellä vai ei.

http://www.youtube.com/watch?v=-Miz3fPzY-M

4. Hajuerottelu treeni tehtiin sunnuntaina 26. päivä. Vinhalla kolme purkkia, Riemulla kaksi. Molemmille kaksi sessiota peräkkäin, tauko välissä. Vinhan kanssa en edelleen ole varma haisteleeko se vai tarjoaako nenä kosketusta/nenän pitämistä purkissa. Rimppis on jo aika hyvä kun ajattelee että tämä oli toinen hajun tunnistus/erottelutreeni sille ikinä.