Viimeiset pari viikkoa on hinkattu jättöliikkeitä ja sitä perhanan ryömimistä. Opetin alkukeväästä liikkeestä seisomisen uusiksi, mutta kun lisäsin liikkeen ja pääsin ärsykekontrollivaiheeseen on pysähtyminen jo melkein yhtä mateleva kuin vanha seisominenkin  ja alkoi näyttää siltä että juutumme istumisen ja seisomisen sekoittamiseen enkä keksi mitä menee pieleen. Lisäksi myös istuminen ja maahanmenokin pitäisi saada nopeammaksi. Jostain luin tai keksin kosketuskepin käytön ja Premackin-periaatteen hyödyntämisen sitä kautta. Kepin kosketushan on nopea. Siis treeniä niin että otan 2-4 toistoa kepin kosketusta, sitten istu tai top ja myöhemmin kepin kosketusten väliin sekoittane istu ja top. Tätä kautta sain Vinhan erottamaan liikkeet ja nyt ne menee aika varmasti myös seuraamisesta, tosin nopeutta tarvitaan, mutta nyt piti vähän oikaista kun tiistaina on se riivatun hakukoe. Kun istu ja top toimi erehtymättä lisäsin kolmanneksi sekoitukseen maahanmenon. Sen kohdalla Vinha oli yllättäen ehkä eniten pihalla. Jouduin kolmella kerralla toistamaan käskyn ennenkuin homma alkoi pyöriä.

Ryömimisen opettaminen jäi jokin aika siihen että Vinha osasi ryömiä pari koiran mittaa kerrallaan oikealla sivullani, itse siis peruutin. Tästä mun kääntyminen olikin yllättävän vaikeaa, Koira joko kääntyi eteeni tai pomppi ylös alas, sitten tarjosi kaikkea mahdollista peruuttamisesta pihapuun kiertämiseen ja takapuolen kääntämiseen sivulla ja lopulta turhautui niin että alkoi haistella maata! ! Vinha jopa tarjosi lahkeeni koskemista nenällä vaikka en muista koskaan vahvistaneeni sellaista...  Ja voi että sille on vaikeaa olla pomppaamatta namikättä kohti naksauksen kuultuaan vaikka luopumista on todellakin tehty... Onneksi sain sentään väännettyä itsellen rytmin jolla sain kumarruttua ajoissa antamaan namin alhaalta edestä niin että V kurottautuu sitä kohti ja on ainakin jatkavinaan liikettä... Huomasin myös että "ryömi" tarkoittaa Vinhalle nouse ylös... (jep, olen ollut myöhässä...) joten käskyksi vaihtui "alas". Puuh. No, nyt homma menee jo 1-2 koiranmittaa kerralla eteenpäin joten toiveita on, mutta helppoa tämä ei tosiaan ole ollut. Ja kaikeksi hauskuudeksi Anttonen kertoi ed. johtokunnan kokouksessa että ryömiminen jää ens kaudella pois peto:sta.

Ryömimistä opettaessani huomasin että tietty kropasta sivulle suuntautuva vasemman käteni liike on Vinhalle merkki kääntää takapuolta, ja ajattelin hyödyntää sitä nyt hetken täyskäännöksessä. Ehkä huono ajatus, mutta katsotaan josko onnistuisin häivyttämään sen. Parempi ajatus voisi olla opettaa käsky kääntymiseen ja sitten ketjuttaa se seuraamiseen. Näyttää nimittäin siltä että vaikka V osaa täyskäännöksen hienosti pölkyllä ja maassa paikallaan se yhdisty huonosti seuraamiseen.