Jälleen maanantai näytelmiä ja tokoilua, viikon tauon jälkeen. Voiman kanssa oltiin vähän myöhässä kuuden näyttelyreeneistä, mutta menin kuitenkin vaikka pelkäsin että kiire saisi pikinokan hermostuneeksi. Mutta pikinokkapa oli paljon hienommin kuin pari viikkoa sitten. Se hiljeni alle vartissa ja tuntui muistavan seiso-käskyn kiihdyttävimmissäkin tilanteissa eli heti juoksusta toisten koirien lähellä. Myös juokseminen alkaa sujua kohtuullisesti. Huonoiten menee käsittely, Voima on jostain syystä alkanut lähteä alta pois ihan kunnolla ja sitä täytyy pitää paikoillaan pannasta. Tätä pitäisi treenata kotona. Vaikka käsittelijä olisikin isäntä, tulisi silti rutiinia siihen että joku lähestyy edestäpäin ja yläviistosta ja rupeaa käpälöimään kyselemättä. Viisainta olisi tietysti naksutella Voimalle vahva käden alle tuleminen tai käteen koskeminen ja treenata siihen häiriöiksi käsittely. Niin, ehkäpä aloitan tämän heti tänään ja otan pääsiäisprojektin Toholammin ryhmänäyttelyyn on vielä yli 2 viikkoa aikaa.

Riemuttimen kanssa treenasin suorastaan äärimmäisen suunnitelmallisesti. Olin viikonloppuna kuuntelemassa Tommyä (olikin hyvä luento, Wirén on hyvä aina, mutta nyt se kyllä veti tosi hyvin), ja tuli esille muutama perustaito jotka Tommy treenaisi kuntoon ennen varsinaisia "lajitreenejä". Tässä kohtaa ajattelen Riemun kohdalla etsimistä ja nomea. Ehdollinen oppiminen lienee jo hanskassa, mutta itsenäinen tekeminen (palkka ei tule ohjaajasta) ja erottelu pitäisi opettaa, testata että koira pystyy ne oppimaan ja tajuaa ne. Lisäksi pitää tarkistaa että neiti pystyy tekemään esim. kosketuskeppiä pari minuuttia putkeen, siis pidemmästi kuin normi sessiot. Yritän selventää näitä vielä myöhemmin. Hallilla päätin kuitenkin panostaa kontaktiin, sillä tuntuu etten ole huomioinut sitä tarpeeksi, tai pikemminkin olen ajatellut että se tulee kaupanpäälle. Naksuttelin siis katsekontaktista ensin paikallaan, tässä kohtaa Rii vain tuijotti silmiin heti palkan saatuaan, joten lähdin pian liikkeelle. Naks paikallaan kontaktista, liikkeelle samaan aikaan kun nami tuli seuraamispaikkaan. Tehtiin ensin hihnassa, alku ei ollut hienoa, ja pitkään Riemu lähti rynnimään sivulta hihnan päähän aina kun lähestyttiin hallin seinustaa (!??). Parani kuitenkin, ja kun annoin palkan seuraamispaikkaan neiti kulki pian siinä pahemmin poikittamatta. Välissä tehtiin vähän alustaa, alusta oli ruudussa  ja minä seisoin nauhan vieressä. Heittelin namit vuorotellen ruuden vasemmalle ja oikealle puolelle ja Rii oli suorastaan sähäkkä Joitakin mietiskelypysähtymisiä, niistä rankaisin parin sekunnin timeoutilla. Jos se kuulee tassu-käskyn kun ei katso minuun se menee suoraan alustalle, mutta jos sillä on kontakti se jumittuu. Pitää tehdä erottelua sivulletulon kanssa kohtapuoliin. Alustan jälkeen jälleen kontaktia, nyt ilman hihnaa ja liikkeessä. Riemu meni HIENOSTI! Se oli innokas ja keskittynyt, ihan sama mitä ympärillä tapahtui Lopuksi lainasin hallin hyllyltä matonkuteista punottua lelua, on testattu sitä ennenkin ja tiesin että Riemu tykkää siitä. Seuraamispaikasta palkkasin namilla ja namin perään nappasin lelun taskusta. Pikkumusta innostui kiskomisleikistä kovasti, annoin sen voittaa helposti ja heti irrotettuani se singahti takaisin lelun kanssa. Välillä pyysin sitä irrottamaan, odotin että otti kontaktin ja YES-sanalla lähdin jatkamaan leikkiä. Hieno pentu

Vinhulan treeniin en sitten ollutkaan enää niin keskittynyt, ja Vinhulakin oli vähän poissaoleva. Aluksi seuraamista, naksuttelin tiheään kontaktista, sitten vähän pidempiä pätkiä. Ihan ok, vasemmalle kääntymisissä jäi vähän kauas eikä ollut mitenkään sähäkkä. Perään otettiin Giten ja Marjan kanssa henkilöryhmää, Gitellä oli Elin mukana. Se meni hienosti, mutta pitäisi muistaa ottaa ryhmää lähestymisiä niin että koirat katsoo Vinhaan, se on ollut kokeessa vaikeaa. En kerinnyt ottamaan ruutua, ja tuntui olevan liian vähän aikaa tunnarillekkin, joten otin noutoja ja hyppynoutoja. Kilon kapula oli Vinhan mielestä taas ihan sika painava, hypyllä se jäi miettimään kapulalle ja pudotti sen ennen paluuhyppyä!!! En ymmärrä miten siitä on tullut ihan lahna tuon noudon kanssa, kenties valeraskautta ? Otin matalia hyppyjä kilon kapulalla, sitten tasamaanoutoja samalla ja kahden kilon kapulalla. Palkkasin pari kertaa molemmilla vauhdista pallolla ja sain koiraan vähän paremman vireen. Sitten metrin hyppyä pienellä kapulalla. Vinhalla oli paluuhypyssä selviä ongelmia, se haki hyppypaikkaa, pudotteli kapulaa, kiersi estettä ja kolhi kerran lonkkansa esteeseen Toivottavasti tämä ei nyt kerro mistään selkä tms. ongelmista vaan syynä olisi vain Vinhan kokonaisuudessaan matala vire Kun se aina ennen on innostunut hyppäämisestä, varsinkin jos saa noutaa. Olin suunnitellut treenaavani myös ryömimistä, mutta harmillisesti unohdin sen. Treenien päätteeksi tyhjentelin sitten kaikki vesiämpärit pihalle. Kylläpä sitä lunta on katon väliin jäänyt paljon.