Pikkumiehen alku uudessa kodissa ei ole ollut ihan kaikkein ruusuisin, ja blogikin on jäänyt päivittämättä kun ajatukset on kierrelleet pennun voinnissa. Vajaa viikko kotiutumisen jälkeen Huima sai vatsansa sekaisin ja oli lopulta ihan kunnon ripulilla pari päivää. Hain apteekista attapectiä ja nutrisalia ja myöhemmin myös aina moittimaani Tehobactia mutta vatsa ei ihan tullut kuntoon. Parin päivän paasto ja pelkän riisin syöminen näkyivät pennussa nopeasti ja Huima näytti melko kurjalta vaikka olikin reipas. Sitten tuli jalkavaiva, illalla 29.4. Huima alkoi varoittamatta ontua vasenta takajalkaa, tai oikeammin, se ei astunut jalalla ollenkaan, ja valitti kivusta kun jalkaa koukisti pentua nostaessa tai kun lonkkaan koski kädellä. Ja kun ei se koordinaatio muutenkaan ollut vielä niin kympissä niin Huima ei sitten päässyt liikkeelle oikeastaan ollenkaan. Sitä piti pitää pystyssä jotta se pääsi pissalle. Vappuaattona kävimme lääkärissä, jalkaa kuvattiin mutta mitään murtumaa tms. ei löytynyt ja Huima sai Metacam-kuurin. Painoa punnittiin ennen rauhoitusta 4,5 kg

Pari ensimmäistä päivää oli tosi kurjia, olin jo varma ettei pikkumiehestä tule koiraa ollenkaan. Onneksi jalka parani nopeasti, joka päivä näkyi edistystä ja viikon päästä saatoin jättää Metacamin pois. Sen jälkeen huomattiin että pojalla on virtsatietulehdus. Todennäköisesti tulehdus oli ollut jo silloin kun vatsa meni kuralle, en vain uskonut näkemiäni merkkejä siitä. Antibioottia siis. Kuurin aikana Huiman ruokahalu heikkeni selvästi, osin ehkä sitä normaalia kun pentu huomaa ettei sisarukset olekaan enää kisaamassa kupilla, osin ehkä myös antibiootin vaikutusta. Pentu oli myös melko väsynyt. Kuurin loppupuolella Huima piristyi ja oli päivän verran tosi reipas kunnes taas väsähti. Uusi pissanäyte labraan ja tulokset matkassa Ell Tapiolle keskiviikkona 20.5. Eläinlääkäri oli varattu alunperin rokotusta varten, mutta Huima saikin 2 vko antibioottipiikin ja uuden ajan seuraavalle viikolle. Painoa nyt 6,6 kg.

Nyt odotellaan josko ensi torstaina sitten saadaan se rokotuskin. Huimulalla on edelleen aika huono ruokahalu, tosin Vinhan ruuat kyllä kelpaisivat. Osin lienee kyse siitä että antibioottitabletit piilotin pieneen määrään Vinhan lihakasvisseosta, ja kun se jäi pois ei pelkkä kuivamuona enää maistunutkaan. Mutta tuntuu oudolta että pentu on laiha ja nälkäinen mutta ei vaan syö tarjolla olevaa ruokaa.