Riemun kanssa olen vihdoin päässyt todella tekemään luoksetulon loppuasentoa. Aloitin ensin käsikosketuksen opettamisella. Se oli Riemulle yllättävän vaikeaa ja tulee todennäköisesti olemaan haasteellista opettaa sille pitkäkestoinen kosketus. Kun kämmeneen koskeminen sujui, vaihdoin kämmenen vaakatasoon ja lopuksi toin sen kiinni omaan vartalooni sille korkeudelle jolla Riemun nenän tulisi olla kun se istuu oikeassa paikassa edessäni. Riemun suunnattoman ahneuden takia totesin kuitenkin että käsi tulee olemaan hankala häivytettävä. Toisin kuin kosketuskeppi, käsi liittyy liian selvästi primääripalkkioon, namithan tulevat kädestä.

Eilen vaihdoin siis käden tilalle kosketuskepin. Kuvasin treenistä pari videonpätkää, niissä homma näytti paremmalta kuin miltä se tuntui. Mutta videot on kuvattu sivusta, joten niissä ei näy tuleeko koira vinoon vai ei. Selvästi kuitenkin ensimmäisillä viidellä toistolla (tein 10 toiston sarjoja) Riemu tuli rauhallisemmin, tökki vähemmän ja tuli suoraan. Sitten vauhti kiihtyi, alkoi hutilointi ja koira tuli helpommin vinoon. Toisaalta sain pari kertaa vahvistettua kun se suoristi itsensä.

Pidin ensin kosketuskeppiä aika alhaalla niin että Riemu helposti osui siihen. Sitten nostin kepin ylemmäksi jolloin se vain suuntasi nenän keppiin, mutta ei koskenut. Luoksetulon kannalta tämä on hyvä, jos vahvistan nyt paljon itseeni tökkäämistä joudun häivyttämään sitä myöhemmin, toisaalta, kriteeri heiluu kun koiran kuonon "paikka" naksun tullessa ei ole niin tarkka. Mutta keskityn nyt kuitenkin siihen että pentu oppii tulemaan suoraan ja oppii suoruuden merkityksen. Vinhahan ei osaa tässä(kään) juuri käyttää takapäätään, vaan suorat luoksetulot vaatii ohjaajalta paljon keskittymistä.

Riemu sai myös kanniskella normi noutokapulaa ja voittajaluokan 2 kiloista kun ne sattui olemaan Vinhan treenistä esillä. Reippaasti lähti painava kapulakin kantoon

Ennen peko-kokousta käytin koirat louhoksella uimassa. Olen nyt tehnyt tiukan päätöksen että keppejä ei heitellä, niiden kanssa pelatessa vaan pääsee huonot palautukset vahvistumaan ja koirat kuumenee suotta. Vinha käy muutenkin liian kuumana kaikkeen vesityöhön. Vinhulan mielestä uiminen ilman noutamista oli aika tylsää, mutta pikkulikka otti ilon irti. Se kävi useamman oman uintilenkin, ja se ui hienosti. Ei tietoakaan polskutuksesta ja koko selkä pysyy hienosti vaakatasossa. Pätevä uimari näyttäisi olevan tämä tilliäinen