Ihana päivä, -18 pakkasta ja aurinko paistoi. Pitkästä aikaa pääsi eli tarkeni vähän pidemmälle lumikenkälenkille. Oltiin tunti liikenteesssä, koko lauma matkassa. Hanki kannattaa koiria jo aika hyvin, joten niille ei lenkki ollut hirmu raskas. Päästin Voimankin irti juoksemaan ja se pysyi ihan kohtuudella meidän matkassa.

Lenkin jälkeen pikkuisen ulkotreeniä tyttöjen kanssa. Otin Riemun kanssa ensin tennarin noutoa läheltä, n. metrin päästä kuten to hallissa. Sitten vaihdoin damiin. Riemu jäi ensin mukeltelemaan damia eikä ottanut sitä kunnolla suuhunsa, mutta kun otin damin kerran pois homma parani ja Rii toi sitä ihan nätisti mulle. Pikkuisen paremmin pitäisi malttaa pitää dami suussa ennen "luovutusta". Lopuksi vein damin vähän kauemmaksi, ehkä 3 metrin päähän ja laitoin Riemun istumaan ennenkuin se sai noutaa. Malttoi hienosti ottaa katsekontaktin eikä varastanut damille. Lisäksi tehtiin vierellä kulkemista hihnassa ja lopuksi kannettiin damia. Nätti ote edelleen typykällä

Vinhalle eteenmenoa metsätilkun kulmaan. Vietiin damit yhdessä kiertäen, joten suora linja oli melkolailla umpihankea. Matkalla oli kuitenkin vanhoja jälkiä ja neiti pyrki käyttämään niitä hyväkseen. Kulmaa muuttamalla sain sen menemään suoremmin. Neljä noutoa Vinhalle.

Illalla kävin jokaisen kanssa omalla kaupunkikävelyllä samalla kuin haettiin isäntä asemalta. Ensin Riemun kanssa pieni lenkki ulkona ja sitten sisään Chydenia centerin vanhaan osaan. Se oli jo menossa kiinni, mutta kiltti vartija ei ajanut meitä ulos ja ehdittiin käydä keskikerros, kävellä siltaa ja lasikäytävää ja piipahtaa vielä portaita alakertaankin. Lasikäytävä on siis 2. kerroksen korkeudella ja seinistä näkyy suoraan ulos ja alas vanhan ja uuden Chydenian väliselle kadulle. Riemu vähän väisti ikkunan vierusta, mutta kulki muuten varmasti ja oli rauhallinen. Lasikäytävällä tehtiin lisäksi vähän paikallaistumista. Vinhan kanssa ei ehditty enää vanhalle puolelle. Kävelin ensin suntin vartta Halpahallin metalliritilärappusille. Vinha meni ne kyllä, mutta sitä jännitti ja inhotti, eikä ihme. Raput mahtaa olla näillä pakkasilla tosi ikävät tassuille. Chydenian uudella puolella vähän portaita ja käytävässä paikkaistumista. Hienosti V muistaa ne rapussakulkemissäännöt jotka opeteltiin Oravankadulla, ja alaspäin tullessa pysähtyi moitteetta aina samalle rapulle kuin minäkin, myös ritilärapuissa. Ylöspäin oli vähän kiire. Lopuksi Voiman kanssa keskustassa ja aseman ympärillä ihan normi ulkolenkkiä. Poika ei vetänyt pahasti ja oli muutenkin kuulolla kunnes tuli mitteli vastaan... Sama mitteli oli sitten asemalla, joten me pysyteltiin vähän kauempana odottelemassa junaa... Jännä juttu tuo että jos koiria on kentällinen tai hallillinen, kaikki on ihan suht ok eikä Voimalla ollenkaan mene kuppi nurin. Mutta autas kun ulkoillessa tulee yksi koira vastaan... Ihan sama juttu kuin Ilon kanssa.