Palauttaakseni Riemuttimen mieleen hakuruutua ja varmistaakseni nopeita palautuksia damin tuoksujen keskeltä tein sille perjantaina kaksi helpon helppoa pihahakua ja eilen tiistaina sitten hakuruudun meidän puolen hehtaarin metsään. Pihassa levittelin ensin 5 damia tasaiselle näkyville ja otin vain palautuksia, tokavikalla Riemu yritti ahtaa suuhunsa kahta damia, muut palautukset meni nappiin. Sitten levittelin Riemun näkemättä 4 damia lumikasalle ja lähetin Riemua n. 10 metrin päästä hakuruudun "hae"-käskyllä. Se oli ensin vähän hämmentynyt eikä nenä ollut oikein auki. Sitten damit alkoivat kuitenkin löytyä ja koirakin sai lisää itseluottamusta.  Lopuksi vein vielä 6 damia hankeen etupihan puolelle ja nyt mulla olikin jo asiastaan varma noutaja liikenteessä, kaikki damit palautuivat ripeästi Vinha sai tehdä kaksi lähihaku harjoitusta. Tuppaa laajenemaan neidin alueet, tennispallot haisee lumessa yllättävän vähän.

Eilen vein 10 damia koirien näkemättä metsään. Alue oli pieni ja tuuli vastainen lähetyssivulle joten tehtävä oli Riemulle helppo. Ja niin sen pitikin. Hanki kantaa jo koiria joten laitoin Riemun ruutuun mennessä hihnaan ettei se keksisi ottaa varaslähtöä. Lähetin n. 5 metriä metsänreunasta niin että Riemun piti juosta pellolta metsään. Ja sehän juoksi. Se tiesi tarkasti mitä pitää tehdä, poimi damit nopeasti ja palautti 6/7 lainkaan miettimättä. Sen yhden kohdalla tuli kesken palautuksen haju nenään toisesta damista ja Rimppis meinasi lähteä vaihtamaan. Korotin pikkuisen ääntäni ruudun laidalta, jolloin oikea dami palautui nopeasti. Olipas se kokonaisuutena aika hieno: Supernopea ja supertarkka  Lopuksi tehtiin vielä pihassa yksi eteenlähetys tuttuun paikkaan ja yksi itseheitetty 2-markkeeraus.

Tarkoitukseni oli ottaa Riemun kanssa 5 damia ja jättää loput 5 Vinhalle, mutta kun meni niin hyvin  niin Riemu tosiaan haki 7. Vien siis pari damia takaisin ja haetutin Vinhalla kaikki pois. Vaihdoin lähetyspaikkaa niin että lähetin melkein portilta jolloin Vinha työskenteli sivutuuleen ja dameja löytyi lähinnä ruudun takaosasta eli metsän kärjestä. Eipä silläkään kauaa nokka tuossa tuhissut Seuraavaksi täytyy ruveta katselemaan mihin metsään voisi tehdä kunnollisen ruudun ilman että hajotan koirilta anturat kovassa hangessa.