Vuodatus toimii jälleen, tauolla ehti tapahtua mm. HK3:n ja JK3:n verran wink ja kolmen viikon treenipäiväkirjat on tallessa word-tiedostoina. Siirtelen ne tänne myöhemmin. Nyt tämän viikon treenit. Tällä viikolla Vinha on ollut toista viikkoa saikulla, sen otumisen syynä oli jonkinlainen tulehdus ranteessa, ja sitä on nyt sitten paranneltu levolla. Tänään perjantaina se pääsi jälleen mukaan lenkille.

Maanantaina treenattiin peko-ryhmän kanssa 8-tien koealueella, aiheena alueen etsiminen ja oudot maalihenget. Alueena oli avoin, pitkää heinikkoa kasvava alue jonka toinen pää rajautui metsään. Kokoa 1-1,5 ha. Kiersin alueen vastapäivään jolloin kahdelle sivulle tuli aika hyvin tuuli alueelta. Riemulla oli 4 maalihenkeä, ensimmäinen heti alussa ja Riemu sai hajun tästä maalinaisesta tai menojäljestä jo ennenkuin laskin sen irti etsimään. Rullan tuominen on vähän niin ja näin, Riemu irrotti samalla hetkellä kun sanoin näytöllemeno käskyn "visa". Seuraava maalihenki oli mustiin ja mustaan lippiseen pukeutunut Riikka joka seisoskeli ja vähän liikkui alueen keskellä olleen harjanteen juuressa. Riemulle tämä oli vähän liian jännää, se kävi Riikan luona, muttei mennyt niin lähelle että olisi voinut koskea keppiin. Se otti rullan, mutta ei tuonut sitä mulle vaan pudotti ja teki sitten ihan ylimääräisiä lenkkejä. En halunnut heti auttaa sitä, vaan odotin että se ratkaisee tilanteen itse, ja hetken rohkeutta kerättyään se menikin takaisin Riikan luo ja toi rullan yes Se taisi jättää koskematta, mutta laitoin silti näytölle. Seuraava maalinainen oli jälleen Riikka, nyt seisomassa "päin mäntyä". Riemusta näki selvästi kun se sai hajun. Se selvitteli hajun alkulähteen sijaintia hetken ja löysi sitten perille. Valitettavasti vaan kosketuskeppi oli juuri toisella puolella mäntypuskaa kuin mihin Riemu tuli, mutta koska hajun selvittely ja rullan tuominen olivat priimaa laskin Riemun näytölle. Neljäs maalihenki oli sitten Nina toisen kerran, männyn alla pienellä kumpareella. Haju levisi aukealla aika laajalle, ja Riemu sai jälleen vähän työstää asiaa, mutta löysi nopeasti perille. Nyt ilmasukin meni nappiin smiley Se alkaa nyt selvästi hahmottaa myös tuota alueen etsimistä ts. partiointia, ja sitä on hauska katsoa kun reaktiot on niin selviä Vinhaan verrattuna.

Torstaina hakuiltiin "Vinhan uimapaikalla". Riemulle 5 maalihenkeä jotka menivät sivurajalle asti eli 50 metriin. Menin itse keskilinjalta alueelle lähettämään niin että etäisyys maalihenkeen oli ensin n. 20 m ja kasvatin sitä sitten 40 metriin. Maalinaiset siirtyivät ja oikealla oli maalinaisena tutumpi Mirva, vasemmalla vähän vieraampi Hanna. Mirvan puoella Riemu teki 2 nappi-ilmasua, mutta vasemmalla se ekalla lähinnä törmäsi keppiin, tokalla ei ensin koskenut niin että jouduin lähettämään sen uusiksi ja sitten kolmannella se jälleen ei koskenut mutta nyt keppi oli toisella puolella kiveä näkymättömissä siitä mihin Riemu tuli. Vähän tuntuu kuitenkin siltä että vieraamman maalihengen kohdalla kepin koskeminen menee useimmiten pipariksi. Olen nyt vähän kahden vaiheella kepin kanssa, periaatteessa sen voisi jättää pois metsässä, mutta raunioilla se pitäisi varmaan vielä olla. Kokonaisuutena kuitenkin hyvä treeni. Onnistuttiin hyvin siinä että Riemu lähti joka kerta suoraan käyttäen kuitenkin tuulta hyväkseen, ja löysi maalihenget aina suoraan edestään. Se teki siis hyvät suorat pistot smiley