Keskiviikkona skippasin peko-treenit ja pyysin isäntää tallaamaan Vinhalle 1,5 km jäljen. Jälkeä tallatessa satoi ja koko illan keli pysyi melko tuulettomana. Tein itse jäljelle harhan joka oli reilun tunnin tuoreempi kuin jälki. Ennen jäljen ajamista kävin tyttöjen kanssa 45 min lenkillä, joten jälki oli 2 h vanha. Lähdin nostamaan jälkeä noin 50 metrin päästä tienvartta pitkin. noin 10 metriä ennen jälkeä Vinha lähti ilmeisesti ilmavainulla kohti jälkeä, mutta palasi tienvarteen kun kutsuin ja nosti sitten jäljen nätisti. Jälki kulki pitkähkön matkan suota, ylitti suo-ojan ja kulki suopursujen seassa. Vinha järkevää vauhtia ja paljon normaalia tarkemmin, jopa polveen ulottuvassa varvikossa sillä oli pää alhaalla varpujen seassa! Esineet nousivat normaalisti, mutta harhalla tuli sitten melkoinen härdelli. Vinha sai ilmeisesti ilmavainun harhajäljestä noin 10 metriä ennen sitä, nosti nokan ylös ja harhan kohdalle tultuaan yritti lähteä sille. Lisäksi se kuikuili nenä ylhäällä puussa olevaa mun laittamaan kreppiä... Otin krepin pois, mutta Vinha yritti vielä useaan kertaan ja todella sinnikkäästi lähteä harhalle. Estin sen etenemisen ja lopulta se luovutti, etsi oikean jäljen uudelleen ja jatkoi noin 50 metriä viimeiselle esineelle.

Jäljen ajamisen jälkeen tein Riemulle hakutreenin dameilla. Vein ensin itse 6 damia + 1 pallodamin, sitten yhdessä Riemun kanssa kaksi. Ennen haun aloittamista otin ruudussa ja sen ulkopuolella jokusen palautuksen damilla. Sitten laitoin Riemun hakemaan. Se haki ensin lähemmän yhdessä viedyn damin, mutta seuraavalla lähti hakuruudun reunassa olevaan muuta aluetta tiheämpään taimikkoon ja toi sieltä kaksi damia. Neljännen se toi ruudun toisesta reunasta, viidennen kaukaa takaa, sitten damipallon ja lopuksi vielä yhden damin myös takaa. Kolmella ekalla lähetyksellä se jäi ensin pyörimään aivan mun eteen, kävi takanakin ennenkuin eteni ruutuun. En tehnyt mitään ja lopuilla lähetyksillä se lähti jo paremmin. Kaikki muut palautukset ok, mutta damipalloa olisi tehnyt vähän mieli ulkoiluttaa... Riemulla on jotenkin "kompleksinen" suhtautuminen noihin damipalloihin, niillä pitäisi treenata ihan normi noutoa kotona. Mutta hienosti se jaksaa, etsimishalussa ei ole kyllä moitittavaa

Lopuksi Vinha sai hakea loput kaksi damia ruudusta. Senkään työmotivaatiota ei kyllä käy moittiminen mutta täytyis päästä tekemään  välillä vähän haasteellisempia ruutuja. Täältä vain on vaikea löytää maastoja sellaisiin.